söndag 30 november 2008

Rundtur på övervåningen

Igår hade jag uppdraget att röja undan på övervåningen och det behövdes! Det tog ett antal timmar att proppa sopsäckar fulla av isoleringsspill, sågspån och annat spill vid sågen och all plast som blivit över efter MÅNGA öppnade isoleringsbalar.Efter avklarat uppdrag passade jag på att ta lite kort så att jag skulle kunna ta er med på en rundtur. Jag varnar redan nu för att det blir rörigt , men pedagog som jag är så tänkte jag att vi skulle gå rundturen medsols och vi börjar klockan tolv : )

Joakims och mitt sovrum kommer att ligga i utbyggnaden åt öster under ryggåstaket. Ovanför mittfönstret kommer vi att ha ytterligare ett litet halvmåneformat fönster. Till vänster närmast i bild kommer vi att ha en dörr in till en liten klädkammare.


Emil och Gustav kommer att dela på hela södra delen av husets övervåning, från kl. två till kl. fem ungefär : D Både Emil och Gustav har visat sina planer i bloggen, men jag tror att de redan har kommit på lite nya idéer... Från Gustavs rum kan han se ända bort till bästa kompisens hus. Vi behöver hugga ner några av grannarnas träd först bara! ; )

Klockan sex, tillika västerut, kommer vi att ha ett allrum med plats för tv och barnens (läs Js och mina oxå) tv-spel. Dessutom är det på balkongen vi kommer att kunna ta vara på kvällens sista solstrålar.

Från allrummet kan man sedan gå in till gästrummet som ligger kl. sju. Ett lite mindre rum än övriga, men inte allt för litet ändå. Det är här vi ska härbergera våra gäster som kommer på besök.

Klockan nio hittar vi det som kommer att bli vår stora klädkammare med luckan upp till vinden.


Det är tänkt att det ska vara lätt att ta sig upp där med den här smidiga luckan med stege.
Sist, men inte minst, har vi badrummet där det är isoleringen som ligger och simmar där badkaret kommer att stå. Vi är inte hundra klara än med hur det kommer att bli i badrummet, det beror på hur vi kan låta stammarna gå. Tänk er dessutom att den lilla klädkammaren från vårt sovrum kommer att gå fram till pallen vid väggen ungefär. Vi återkommer när det har klarnat.
Bottenvåningen har vi inte börjat isolera än, vilket innebär gula isoleringspaket från golv till tak. Svårt att fotografera med andra ord... Även det får vi lov att återkomma till när DET har klarnat... : )
Nu när ni har gått husesyn får ni väl slå er ner på en mjuk isoleringsbal och känna er som hemma!
Kram Anna

11 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Tack för det, tydligt och klart!

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Oj, vilken storstädning! Jag antar att du frisknat till från förkylningen nu ;) Nu börjar man få en känsla av hur det kommer att se ut - måste vara härligt att ni kommit så långt nu!

Kram,
Ann

Hanna sa...

Huset blir så fint med de där fönstren. Kul att få hänga med upp också. Självklart kommer jag att blogga om min göteborgslista. Håll utkik!
Kramar Hanna

Anettes hus sa...

Wow! Sååå fint det blir!!

Klem Anette

1+2-barnsmamma Carola sa...

Det kommer bli så bra när det blir färdigt. Åh, så härligt att få forma sitt drömboende.

Hoppas för övrigt att ni får bättre väder på Liseberg än vi fick. Det var kallt och regnet stod som spön i backen. Vi var totalt genomfrusna efter 3h. Storsessan grät och kunde inte gå på sina kalla fötter (det var stressigt när vi skulle iväg och både jag och maken missade att hon hade för dåligt på huvud, händer och fötter...). Men vackert var det iaf!
Kram Carola

Villa Krutbruket sa...

Hej! Skönt med lite storstädning i kåken. Snart min tur också för byggstäd :) Herregud vad fint erat hus blir, spännande att få se hur det kommer att bli när allt är klart. Som du sa det är ganska bra att kunna se hur allt ser ut i huset som vi kan innan det är klart men det är ju lite charmigt som med erat att ni inte vet exakt hur det blir =) Bygger ni själva eller har ni snickare? Har ni bestämt kök? Ha en mysig måndag morgon. Kram Maria

Tinnar och torn sa...

Det blir så fiiint...Gillar fönsterna..
;o) Kram Petronella

Maria sa...

Det kommer att bli superfint när det är klart! Det ser man redan nu!

Kram Maria

Vimsingen sa...

Oj, här händer det skaer även om städing kanske inte är det roligaste att göra så är det helt nödvändigt.

Nästa år kan ni fira jul i det nya huset!
/Vimsingen

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Ser jättefint ut!

A-B sa...

Rundvandringen var klar och tydlig!
Vilket jobb ni har gjort och vad fint det blir!
J´s kusin A-B