söndag 16 november 2008

Fönstermontering!

Ni som har följt den här bloggen vet hur förtjust jag är i att visa byggmoment steg för steg. Idag har turen kommit till hur Joakim och Staffan med gemensamma krafter monterar fönster.

Staffan hade förberett det hela genom att sätta upp läkt kring fönstergluggen för att fönstret ska hamna rätt. Vi kommer att ha våra fönster i linje med ytterpanelen när den väl kommer upp.

Det var en härlig känsla när Staffan sedan skar bort den grå duken som har täckt gluggarna.Han såg sedan till att tälja bort all råspont som gick för långt in i gluggen. En rest sedan vi satte upp råsponten under tidspress (den stora stygga byggnadsställningen skulle bort).

Joakim skruvade upp distansklossar utanpå ramen, vilket gjorde att de lätt kunde sätta fönstret på plats utan att riskera att det skulle falla ut ur ramen.

Väga in, mäta, kontrollera och kolla igen... Viktigt om man vill få det hela garanterat rätt!

Så var det dags att borra hål i ramen för att Staffan sedan skulle kunna sätta i karmskruven utifrån.

...och så fönstret! Trrrrrrrumvirrrrrvel!!!!

När fönstret väl var på plats sattes ytterligare små distansklossar in för att karmskruven inte skulle dra fönstret snett.

Vrrrr, vrrrr, vrrrr... Klart!

Vi har många fönster kvar att montera, men här ser ni resultatet av helgens arbete. *Ler nöjt*Jokim sitter uppflugen i en fönstersmyg i entrén. Vi konstaterade sedan att vi får världens bästa spanläge längs med gatan! : )
/A

13 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Mycket snyggt! Jag gillar fönsterna, men det visste du kanske. Kul att du visar steg för steg! De är duktiga gossarna!
kram
v

Familjen Eriksson sa...

Vilken skillnad bara på de få fönstren!!!
Ni måste längta till panelen också kommer på plats.

Ha det gott!

Tinnar och torn sa...

Sååå snyggt, vilken skillnad det blir! Kram Petronella

Hanna sa...

Wow vilket framsteg! Skoj att se hur processen sett ut också. Det är i de där fönstersmygarna som katten får ligga och spana...
Kram Hanna

Anettes hus sa...

åååå, så fint det blir!!! kjempe-fine vinduer!

Klem Anette

Helena sa...

Vad fint det blir.Vad kul det det blir när man får se det steg för steg.Jättebra.Vi ska förhoppningsvis få i våra fönster imorgon.Ha en bra dag.
Kram Helena

Maria sa...

Kul att se processen steg för steg. Spännande,intressant OCH vackert blir det även:)

Nu vill man ju bara se mer....;D

Kramar Maria

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Inte bara bästa spanläget...utan bästa hus..
Kram Lotta

StrandviksVillan sa...

Snygga fönster!! Så skönt att ha fått "ögon" ut från huset ;) och förstås samtidigt lite ljus in i huset, ja dom dagar solen visar sig åtminstone !

1+2-barnsmamma Carola sa...

Kul att du har hittat till min blogg, även om den kanske ännu så länge inte är så intressant för dem som inte känner oss.
Jag håller på att lära mig mer om bloggande och funderar på att utveckla bloggen, om jag får tid. Då kanske det blir lite mer bilder.

Vilket underbart hus ni bygger! Det är en dröm jag bär med mig också, att få bygga nytt någon gång. Eftersom det än så länge är en utopi njuter jag av din och andras husbyggar och inredningsbloggar så länge.
Kram Carola

Sand mellan tårna sa...

Nu börjar man se hur snyggt det kommer att bli.....

Följer med spänning.... har ni ngn plan för inflyttning?

Kram L

Anna och Tobbes Blogg sa...

Oh vad fint det blir! Det är härligt när fönster kommer på plats så att man får in ljuset. Jag är SÅ nyfiken på panelen!
Kämpa på med bygget och ha en trevlig helg!
//Anna

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Åh, vilka fina fönster ni har! Vilken skillnad det blir när de kommer på plats. Hoppas att vi ska få dit ett fönster till i helgen, J har målat varje kväll och nu är det bara ett varv kvar på ramen runt nästa fönster - härligt, då finns det chans att stjärnorna kommer på plats i advent! :)
Hintade om att jag ville möblera om hallen, det mottogs inte direkt av jubel.... :( Får nog låta det där fröet gro lite till....

Trevlig helg!
Kram,
Ann