fredag 7 november 2008

Finn Fyra Förändringar : )

Efter jobbet tog jag kameran och cyklade iväg för att hinna ta kort i dagsljus, eller vad jag nu ska kalla detta gråa sken... : P Dessutom ville jag hinna få en pratstund med Staffan Snickare, innan han skulle fara hem.

Det har hänt en del sedan vår senaste byggstatus-bild. Kolla och försök finna fyra förändringar!

Före
Efter


Facit:
  1. Dörren, men det visste ni redan.
  2. Fönsterramarna. Staffan har börjat förbereda för att vi ska kunna sätta in fönster och altandörrar. Kul!
  3. Stuprören. Nu ska vi inte behöva gå omvägar för att vattnet forsar från hålen i hängrännorna och störtar rätt ner i marken så att det stänker vida kring...
  4. Vinterträdgården. Nu har den fått tak och jag vet inte om ni kan föreställa er riktigt, men det blir en altandörr och fyra stora fönster i rummet. Ljusflöde! : )

Ju fler detaljer som kommer på, desto roligare! Här ser ni vår ytterdörr på lite närmare håll. Vi kommer att behöva göra ett litet skärmtak för att skydda dörren mot hårt väder och hindra vatten för att leta sig in i överkant. Staffan har gett oss i uppdrag att se oss omkring på gamla sekelskifteshus efter vackra och nätta skärmtak som vi kan vara fräcka att kopiera.

Har du en bild på ett vackert skärmtak, eller tips på var vi kan kika på ett sådant så emottages detta tacksamt!

Invändigt har Staffan börjat isolera väggarna. Vi har en bit kvar innan vi är klara med blindbotten, men så snart vi är klara där ska vi även isolera upp mot taket. Huset behöver lite värme! (För att driva ut fukt, inte för att vi behöver ha det varmt när vi jobbar...)

Ikväll är vi bortbjudna på lite räkor hemma hos vänner till J. Härligt att få vara lite sociala mitt uppe i byggslitet!

Ha en riktigt trevlig helg!
/A

2 kommentarer:

Hanna sa...

Så fint! Är det dags för fönstren snart?!
Trevlig helg!
Kram Hanna

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Här går det undan ser jag.
Kram Lotta