lördag 29 november 2008

Snön faller...

Kvällen innan den sista november och 1:a advent och jag sitter här och undrar: var är snön..??

För mig är vinter inte bara en kall årstid utan vintern måste också innehålla lite snö.
Kanske inte så där jättemycket snö som det var vintern -76 eller nåt sånt då man var en liten pojk som tyckte det var rena drömmen att få vara ute hela dagen i snön.
Så mycket önskar jag inte just nu utan det räcker med någon dm så allt det där mörka, gråa, leriga och trista försvinner och ersätts av knarrande snö under skorna, snötyngda träd och åtminstone lite ljusare kvällar.

En annan orsak till att det borde komma lite snö är att vi precis har grävt ner knappt 600 m jordvärmeslang och den sk trädgården har nu förvandlats till en leråker så lite snö som döljer den utsikten från huset skulle inte göra något.

Jag tror inte det var så här Anna hade planerat att trädgården skulle se ut så tills det att vi får tid att göra iordning den som Anna vill ha det så vill jag ha ett tunt lager snö som döljer den leriga "åkern"...

Idag har vi också satt in de sista fönstren i vinterträdgården och i en vinterträdgård övervintrar man gamla blommor eller också sitter man och läser en bra bok i en skön fåtölj med en mugg glögg vid sin sida. Om man kan kombinera gamla blommor med bokläsande i skön fåtölj är vi inte riktigt överens om än, men syftet med att ha en vinterträdgård är ju ändå att det är vinter och för det krävs det snö som vi redan har kommit fram till tillsammans....

Så vinterträdgården är "färdig", men var är snön...???

Den sista anledningen till att det borde komma lite snö är att vi nästa helg kommer att åka ner till Göteborg med några kompisar för att gå på Lisebergs julmarknad.

Jul = vintern = snö...

Ja, ni fattar....

Ha En Trevlig 1:a Advent

/J

4 kommentarer:

Maria sa...

Visst är det trist när snön inte kunde ligga kvar...den var ju här alldeles nyss ju och i massor. Trist.

Nu börjar huset likna något. Det har på något sett fått sin personlighet tycker jag när fönstrena kom på plats. Det är bara att jobba vidare. En sten i taget vet du. Rom byggdes ju inte på en natt;)

Adventskramar Maria

Maria sa...

Glömde ju säga att...jag tycker din tradition med julkulorna är jättefin. Dina pojkar kommer säkert att klä sina framtida granar med mammas kulor och tänka på dig:) De kulorna de får i år (jordglobarna) är underbara!

Sådär..nu fick jag även det sagt, eller skrivet kanske;)

Kram Maria

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

En till som längtar efter snö. Ha en skön advent. Kram Lotta

Jonas K sa...

Vem har tillverkat fönster och framförallt altandörren...????
Den var riktigt snygg.

Jag är på jakt efter något liknande så jag vore tacksam om ni kunde mailen eller skriv i bloggen eftersom mailen inte finns publicerad vad jag kan se.

cyberjonte@hotmail.com

Jonas