lördag 25 oktober 2008

Isolering, isolering, isolering!

Det är inte alla som vet att både Joakim och jag skriver i den här bloggen, ni har ju fått stå ut med att det mestadels är jag som gör inläggen. Jag tycker nämligen att det är så roligt! Jag försöker att hejda mig ibland och ge J utrymme att få skriva han också, men jag har så svårt att låta bli... ; ) Det var faktiskt J som startade bloggen och introducerade mig i denna roliga värld. Tack för det älskade J!

För att övergå till uppdatering av byggstatusen:

Vi har buntar med isolering både högt och lågt just nu. Leverensen var stor och vi har fått lov att portionera ut dem i huset för att inte fylla ett enda rum från golv till tak i väntan på att vi börjar isolera väggar och tak.

Idag har vi istället börjat isolera ner mot grunden. Vi har satt upp blindbotten under vardagsrum/arbetsrumsdelen av huset. Det var lite bökigt med stora, men ganska tunna, skivor av isolering som vi först behövde skära till. Jag fick god hjälp av Emil och Gustav mellan deras fotograferingsrundor. Det blev många hundra kort tagna idag! ; ) Att sätta upp dem var sedan ett jobb för tre man.


Vår krypgrund är mer av en huka-sig-grund : ) Mer om det kan ni läsa här. Joakim hukar sig för att spika en list mot syllen för att det ska vara TÄTT. Inga gnagare i vår trossbotten tack!

Blindbotten i genomskärning ; )

Äntligen lördag! Killarna ska gå till affären för att köpa lördagsgodis och jag ska hoppa i duschen. Det kliar efter dagens jobb!

/A

2 kommentarer:

Mrs Small Town sa...

Hej Anna,

Vad ni kämpar! Det är så kul att se erat vackra hus växa fram mer och mer. Entren och vinterträdgården ser ut att kunna bli fantastiska!

Kul att läsa även din mans syn på erat bygge. :-) Det här med träning känner jag igen... Men jag tycker vi jobbar på så bra ändå, så vi "byggare" behöver inte gå på gym *ler*

Jag har försökt få min man att bli åtminnstonne "gästbloggare" på "min" blogg, men icke sa nicke. (Men man ska aldrig säga aldrig....)

Tack för dina snälla kommenterer hos mig, jag blir så glad ska du veta.

Ha en bra söndag!

Kram
Sara Small Town

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Lycka till med allt jobb, skönt att ni har tak nu i regnsrusket. Min man är lite snällare inställd till bloggandet, men han tycker jag borde bry mig lite mer om honom än datorn...stakarn.
Kram Lotta