fredag 22 augusti 2008

Regnskydd

Nu är taket äntligen tätt! Det är våra fyra fönsterkupor som saknas nu. Dessutom ska vindskivorna på, innan det är dags för tegel. Om ni tittar riktigt noga har Staffan dessutom lagt den röda plåten på plats där taken möts. Vi kan berätta att vi kommer att ha rött tegel och röda plåtdetaljer, om vi inte har sagt det tidigare. : ) Idag har Staffan "slagit in" vårat hus i plast och duk. Inte vidare värst snyggt, men nödvändigt! Vi behöver få ut fukten innan vi går på med råsponten på väggarna.

Joakim och jag håller till inne i huset. Plankor är utlagda så att vi har fått ett golv att stå på för att kunna såga till längderna på råsponten som ska spikas upp på framsidan, oavsett väder.

Från och med nu kommer vi att lägga en bild på hur huset ser ut i vänsterkanten och sedan uppdatera det så ofta vi kan. Tror vi kallar det "Byggstatus". Vi har fått flera frågor om hur vår planlösning ser ut och vi ska försöka skanna för att få en så bra bild som möjligt, i avsaknad av ritningar i datorn.
Snart dax för några timmars jobb, innan J ska ut och roa sig med grabbarna. Själv ska jag mysa med E & G här hemma. : )
/A

1 kommentar:

Tinnar och torn sa...

Hejsan!

Va skönt att ha ett tätt tak. Idag när vi kom hem från svampskogen så öppnade sej himlen och det bara ÖSTE ner. Då tänkte jag just; ups hoppas alla nybyggare här runt om fått sina tak täta. Va skadad man blir va ?! haha. Kram Petronella