torsdag 7 augusti 2008

Bråttom, bråttom....

Det verkar som om hösten redan är här. Från högsommarvärme, svalkande glass och brunbrända ben till regn, blåst och frusna själar.

Och det blev väldigt bråttom med väldigt mycket på en gång. Inte bara för att vi vill ha ett väderskyddat hus så fort som möjligt för sen kan det få regna och blåsa hur mycket som helst.

Snickaren ska ha sin välförtjänta 2-veckors semester på varmare breddgrader i mitten på september och vi vill ju hinna klart med så mycket komplicerade arbeten som möjligt innan dess så att vi förhoppningsvis kan jobba lite på egen hand under hans semesterveckor.

Vi har hyrt byggnadsställningen till 1 september. En byggnadsställning är absolut inte billig att hyra (ungefär lika mycket som ekgolvet kommer att kosta på bottenvåningen) så vi vill försöka undvika att förlänga hyrestiden med en månad som också är den månad som snickaren har sin semester i.

Snickaren kom på att det inte gick att spika dit takfotstassarna på ryggåstaket efter det att vi lagt råspont på det stora taket så det blir lite bråttom att måla klart tassarna innan taket ska på...

...och lokalen vi målar i har vi hyrt till och med sista augusti så vi bör vara färdigmålade tills dess då vi känner att vi är lite i vägen och att de som hyr ut skulle vilja ha utrymmet till något annat.

Sommaren har bestått av snickrande och vi har inte behövt fatta så många beslut, men nu känns det som om de närmaste månaderna kommer att bli hektiska = sömnlösa nätter...

/J

1 kommentar:

Granne med Selma/ Selmas granne sa...

Åhhh... nu har ni ju kommit en riktigt bra bit på väg! Härligt va!?
Och visst är dessa lampor underbara - liksom Magdalenas blogg :-)
Kram Sussie