måndag 25 augusti 2008

Helgen

Vi hade ju förberett genom att såga färdigt alla bitar med råspont som skulle sättas upp på lördagsförmiddagen. Bara så där pang, pang, pang...! : P

När söndagen kom och vi bara hade fått upp ytterväggen på ena sidan om entrén passade jag dessutom på att bli hämtad av Hanna och lilla blomsterflickan Elvira för ännu en trädgårdsutflykt.

Joakim berättar för våra besökare vad vi håller på med. Hanna fick även en rundtur "inomhus". Elvira fick snällt stanna utanför och roa mig en liten stund. : )


Som vanligt sken Elvira som en solstråle!

Trädgården vi besökte tillhör en familj som har en förkärlek för träd. Det fanns fantastiskt många ovanliga och roliga träd på en ganska stor yta.


Jag frågade aldrig vad detta träd med vackra frökapslar var för något. Någon som vet?


Joakim hade kommit en bra bit, men kämpade fortfarande med det sista på väggen när jag återvände från min inspirationsrunda.

Den gröna pressenningen längs med hela framsidan är spänd som skärmen på en keps för att det inte ska regna in på framsidan. Stommen behöver ingen mer väta nu!

Med gemensamma krafter blev vi färdiga framåt åtta på kvällen. Jag höll faktiskt inte BARA i kameran! ; ) Men jag var tvungen att ta kort på J i full aktion med lufttryckspistolen. Kraftfulla grejer!

Jag avslutar med en bild på huset badande i kvällssol. Tänk vad skönt vi ska ha det på vår balkong över entrén under sådana här fina sensommarkvällar framöver!

/A

6 kommentarer:

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Men gud vad ni är snabba! Ni som har så stort hus dessutom. Är full av beundran.... :)

Kram,
Ann

Tinnar och torn sa...

Hejsan!
Man riktigt ser hur fint det lyser på huset av kvällsolen,kommer att bli toppen att sitta där. Tänkte fråga, har ni något datum satt för inflytt? Eller blir det klart när det blir så att säga? Kram nyfiken Petronella ;o)

Lösvirkesbyggarna sa...

Innan vi började bygga så hade vi en dröm om att fira jul i huset, men det har vi gett upp nu. Det är mer troligt att det blir flytt i feb-mars, men det är så svårt att bedömma hur lång tid varje del av bygget tar. Vi vill också försöka undvika att flytta in i ett halvfärdigt hus.

/J

ColonialEast sa...

Håller med - indiansommar kom nu!!!

♥ mamman i huset... ♥ sa...

Spännande! Lycka till med allt! Det låter klokt att inte flytta in i ett halvfärdigt hus eftersom man ju blir hemmablind så snabbt, och då blir man ju aldrig klar. Lite så tenderar det även att bli när man smårenoverar ett hus. En brun list här, och en vit list där, och på något ställe saknas det lister. Livet kommer liksom ivägen ibland... Ha det gott!

Tinnar och torn sa...

Tror jag ni gör helt rätt i att inte stressa för mycket. Vårt ska vara klart v.51 men det tror jag först när jag ser det. De flesta jag pratat med/läst om har blivit försenade. Så jag har ställt in mej på att fira min första jul i huset nästa år. Ha en bra helg! Kram Petronella