fredag 8 augusti 2008

En hjälpande hand

Den senaste veckan har vi haft hjälp av min svåger Jesper. Med hans hjälp har vi nu fått alla takstolar på plats. Nu är det vädergudarna som vi behöver be om en hjälpande hand. Snälla! En vacker, varm och torr sensommar skulle vara den bästa hjälpen vi kunde få!

Jesper hjälpte oss även med att måla. Takfotstassarna har fått sin andra strykning och behöver "bara" torka.
Det ni ser på bilderna är våra vackra vindsskivor som Staffan har försett med en fin profilering. Vi målar dem i samma grå färg som knutbrädorna, fönsterfodren och midjorna kommer att få.
Imorgon ska det vara uppehåll och kanske att solen tittar fram på oss. Vi ska ta till vara på det vackra vädret och fortsätta med taket. Vi vill ju ha taklagsfest snart! : )
Ha en trevlig helg!
/A


2 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hejsan på er!
Kul att jag hittade er blogg, den väcker många minnen till liv... Vi (= maken min som e så duktig) har också byggt av lösvirke och gjort ritningarna själva. Vi flyttade in i september 2006 men håller fortfarande på och fixar på huset! Just nu är det en trappa med tak över vid huvudingången som är på gång, samt färdigställandet av altanen. Men snart är makens semester slut... då blir det bara korta kvällsstunder att jobba på.
Kika gärna in hos oss!
~Anki~

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Ja visst lär man sej nya saker hela tiden. Men ni lär er hela processen, det är stort. Hatten av för er. Tycker ni är jätteduktiga och modiga. Vi samlar just nu mod för att gjuta bänkskivan själva ;o) Kram Petronella