onsdag 24 september 2008

Vilket mörker... ; )

Mörkret faller fort nu och genom duken vi har täckt huset med, får arbetsbelysningen ett riktigt mysigt och varmt sken vid fönstergluggarna och vid de väggpartier som fortfarande saknar råspont.

Staffan Snickare är äntligen tillbaka! Välkommen hem! Staffan tog genast itu med fönstergluggarna i takkuporna. Det innebär att Joakim och jag kan börja spika råspont hela vägen upp på framsidan.

Före och efter
Förut gick den bjälke som takstolarna vilar på (hammarbandet) rakt igenom fönstergluggen. Staffan har nu sågat av den, förstärkt och avgränsat för fönstret. På efterbilden ser ni också att han har lagt ut en rad med tegel och även placerat ut nockpannorna.

Råsponten når nu ända upp till underkant på fönstren. I helgen kommer vi att ha ett transportband hemma för att kunna skicka upp allt tegel på taket.

6 kommentarer:

Hanna sa...

Ser väldigt hemtrevligt ut med ljus i fönstren. Snyggt blir det på taket också.
Kram

Viveka på Humlebacken sa...

Wow, vilken vacker bild, den översta!! Jättehärlig!

StrandviksVillan sa...

Oj oj så spännande att se hur det framskrider. Minns hur mysigt det var att stå sådär på kvällarna och beundra sitt blivande hem... :D
Tänkte ge dig en utmaning, men såg att du redan antagit den.
Ha det bra! Anki

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Om det ser mysigt ut nu, tänk hur fint det kommer att se ut när det är färdigt!

Kram,
Ann

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Det rör verkligen på sig! Vilken bild.

Det måste vara roligt att hjälpa till som du gör. Jag tycker bara sedan vi flyttade hit att jag fått mycket mer insikt. Tidigare kom jag bara och tog lite bilder då och då. Nu ser jag ju hela tiden vad som händer och kanske kan hjälpa till med något också.

Sara Small Town sa...

Så himla fint erat hus börjar bli!

Jag är så imponerad av erat jobb. Jag vet (i alla fall på ett ungefär) hur många timmar som ligger bakom för att komma så här långt...

Bilden som är tagen i skymningen är underbar. Huset påminner nästan om en hallween pumpa! :-)

Stor kram och tack för dina snälla inlägg på bloggen min.

/Sara Small Town