lördag 13 september 2008

Beting...

Som Anna har berättat så är snickaren på semester. Han tyckte att det skulle bli skönt att komma iväg och vila upp sig samtidigt som han tyckte att det inte var riktigt rätt tid att åka iväg just nu när det var så mycket att göra.


Problemet är ju den där byggnadsställningen som bara står där och kostar oss ca 400 kr/dag.
Ja, den är ju förstås väldigt bra att ha, men det vi försöker göra är att bli klara med de arbeten där vi verkligen behöver komma upp på riktigt höga höjder.

Så därför har vi fått beting nu när snickaren har åkt iväg.
- Se till så att gavlarna och utbygget under ryggåstaket har fått råspont uppspikad innan jag kommer hem...!!

Nu har vi gjort klart båda gavlarna så imorgon söndag ska vi börja med utbyggnaden på baksidan.När så snickaren kommer hem igen, solbränd, utvilad och förhoppningsvis några kilon tyngre, så ska vi lägga på takpannorna på taket och då är det väldigt bra om vi har hunnit spika så mycket råspont som vi bara kan så att inte huset trillar ihop i en hög när vi börjar lasta på nästan 2000 st takpannor.

Sen när det är klart så kan vi montera ned byggställningen och istället låna en liten ställning som vi lätt kan flytta dit vi behöver ha den.

Takpannorna blir förresten precis lika röda som plåten och stuprännorna.

Det har muttrats lite här hemma om att jag sällan skriver några inlägg på bloggen nu för tiden och det finns två anledningar till det.
1. I den här intensiva jobbperioden så är det rätt skönt att bara ta det lugnt de få minuter som blir över varje dag och bloggen har då inte legat överst på listan.
2. Om jag nu skulle bli väldigt sugen på att skriva ett inlägg någon kväll så är oftast datorn upptagen av någon som är ute på Bloggkoll och läser. Jag tänker inte avslöja vem det är.....
Trevlig Helg
/J

2 kommentarer:

Hanna sa...

Vad ni ligger i och arbetar. Inte heller hos mig funkar bloggkoll så bra för tillfället. Till er hinner jag alltid innan jag fått mail om nytt inlägg...Taket kommer bli så fint!
Kram Hanna

Sand mellan tårna sa...

haha... jag trodde ingen skulle hinna se det... hade ingen online, så inlägget låg ute 2 minuter, sedan kom jag på att jag visar det imorgon, får ibland så dålig fantasi att jag tänkte, varför köra två delar i samma inlägg.... bättre att spara tills senare.

men du var ju supersnabb!

Kram L