lördag 21 juni 2008

Midsommar, hagel, snaps och grävning...

Midsommarafton firades med folkdanslag, midsommarstång, hagelstorm, åska och blixtar, jordgubbstårta, hemgjord sill, färskpotatis, rosévin och fotbolls-EM.


På Midsommardagen kändes det skönt att ligga och dra sig i sängen ett tag, men inte så länge som vi kanske skulle vilja för vi hade bestämt tid med en grävare som skulle hjälpa oss att gräva ned dagvattnet och fylla upp tomten på framsidan.

Grävaren ringde strax efter 9 och sa att han skulle vara ute på tomten om femton minuter så det blev till att studsa upp ur sängen, kasta i sig frukosten och promenera bort.

Hampus med visselpipan som besökte oss för någon månad sedan var ju väldigt besviken över att det inte fanns några maskiner att titta på den gången så nu hade vi lovat att han skulle få komma och titta på grävmaskinen och han fick också provsitta, men han blev lite besviken att han inte fick starta den.

Det går ju väldigt smidigt att fylla upp när man har en stor grävmaskin till hjälp och han ser till så att marken blir jämn och slät så något efterarbete behövs inte.
Vi tackar så mycket för att grävaren kunde ställa upp och jobba på Midsommardagen då det är svårt att hitta någon som är ledig då alla redan är uppbokade med jobb. Det minsta vi kunde göra var att bjuda på fika, Missisippi mud pie (chokladkaka med marshmallows och kolasås), som hade blivit över från Midsommarafton.

Nu börjar det allt mer likna en tomt och den mest trädgårdsintresserade i familjen kan börja planera lite mer i detalj. Fortfarande är det inte riktigt bestämt hur det ska se ut på baksidan av huset då det gäller att få till alla olika höjdskillnader som finns, men det får vi ta en annan dag...
/J

Inga kommentarer: