lördag 7 juni 2008

Inspirationsmappen

Ni ska få ett smakprov på innehållet i vår bildmapp "Idéer Nytt Hus". Det är bilder som vi har samlat på oss vid promenader i både gamla och nya områden och vid otaliga timmars surfande framför datorn. Vi har lagt in en lite otydlig bild på vår fasadritning i bloggen tidigare, men det är ändå svårt att riktigt föreställa sig.

Måste börja med en favorit. Ett otroligt vackert sekelskifteshus som var till salu förra sommaren. Jag hoppas bara att det var en händig familj som flyttade in och som uppskattar värdet i att bevara stilen!


Nästa är ett nybyggt hus med en utbyggnad i den stil vi har ritat på vårt hus. Skillnaden är spröjsen, som vi inte kommer snedställa. Ytterdörren med sitt överljus är toppenfin!

Det är så fint med sten utanför huset. Vi planerar att ha stenlagda gångar, men det blir ett relativt högt trädäck som kommer att leda från baksidan och runt södra gaveln. Huset här nedan är från Karlsonhus.

På huset nedanför (Sävsjö trähus) har de löst höjden på däcket ganska bra. Man vill inte gärna att man ska kunna se in rakt under däcket, eftersom det oundvikligen samlas en del skräp där. Vi (eller åtminstone jag) funderar på att dölja insynen även med hjälp av trevliga buskar av ännu obestämd sort.

En ljus och vacker entré med glasverandekänsla har även vi planerat att ha. Det blir tyvärr inte riktigt så många fönster som huset från Lövsta Hus har, men en vacker röd pardörr med överljus ska nog göra sitt till.

Hur många promenader vi än har tagit har vi ännu inte lyckats gå förbi just ett sådant hus som vi kommer att bygga, vilket är roligt, eftersom vi vet att det blir unikt. Det är bara så konstigt att ingen har byggt precis så förut. Det hade varit skönt att veta i förväg att det verkligen blir så bra som bilden i våra huvuden är.

/A

1 kommentar:

Granne med Selma sa...

Hittade hit via en annan blogg och blev fast ett tag! Vilket fantastiskt projekt! Full av beundran är jag! Kommer garanterat att kika in här igen för att följa er:-)
Mvh Sussie