lördag 14 juni 2008

"Semester..."

Så har den första semesterveckan nästan tagit slut. Semestern började med en kraftig förkylning för oss båda så det var en snorig och orkeslös byggarbetare som kom till tomten på måndagsmorgonen. Dessutom så har fotbolls-EM börjat så det blir en hel del lite för sena kvällar.

Normalt så har jag lite svårt att gå och lägga mig för tidigt på sommarkvällarna då det är ljust länge och oftast lite för varmt för mig, men nu när jag som är kontorsarbetare har fått känna på kroppsarbete från 7-16 så har det inte varit några problem att somna så fort jag har lagt huvudet på kudden.

Jag har gått och lagt mig när Anna börjat borsta sina tänder och somnat innan hon är klar så när Anna lägger sig så får hon lyssna på en snarkande byggjobbare istället för att ha den vanliga lilla "filosofiska" pratstunden innan vi somnar.

Det är ju inte bara det fysiska arbetet som gör att man blir trött. Det är också lite stressande att ha alla dessa måsten. Panelen måste vara färdigmålad om tre månader, material ska beställas i tid till bästa möjliga pris och kvalitet, fyllnadsmaterial ska levereras i tid så att vi kan hitta en ledig grävare som kan fylla upp runt grunden så vi kan hitta en ledig byggnadsställning att bygga upp runt huset så att vi kan börja snickra när konstruktionsvirket kommer...pust!!

Sen gäller det att ha ett privatliv också däremellan.

Vädret i veckan har varit bra för husbyggare. Inte för varmt eller kallt. Några småskurar som varken har gjort till eller från, men som ändå har fått knotten att försvinna tillfälligt.

Veckan har flytit på bra och vi har hunnit med en hel del och jag hoppas att det syns på bilderna.

Nästa vecka ska det förberedas för gjutning av garageplattan, läggas dagvattenrör, fyllas upp med jord runt grunden på husets framsida och påbörja bjälklaget.

/J

3 kommentarer:

Hanna sa...

Har du klättrat upp i ett träd för att ta den där "flygbilden", inte ens långjocke är så lång. Syns tydligt att ni jobbat på bra.

Lösvirkesbyggarna sa...

Just den bilden så står jag högst uppe på matjordshögen, men jag har funderat på att klättra upp i ett träd och ta en bild. Jag har inte vågat gjort det idag då det har regnat, åskat och blixtrat mest hela tiden.

Ett hus i vitt sa...

Åh vad spännande med ert husbygge! Och vad skönt att ni har fått upp grunden! Jag är övertygad om att ert hus kommer att bli alldeles ljuvligt. Kul att följa ert projekt! Kram, Anette