måndag 30 juni 2008

Semesterresan...

Vår långa semesterresa började på torsdagen med att bygga färdigt ställningen runt huset så att det skulle vara klart ifall konstruktionsvirket skulle komma redan på måndagen (läs idag). Vi stressade iväg från bygget vid kl 10.30 för att göra oss iordning och åka iväg till tåget.

När vi beställde tågresan så kostade 2 st 2:a klassbiljetter 435 kr och 1:a klass 390 kr så valet var inte så svårt. Det blev 1:a klass till Stockholm..!! I Stockholm blev det allt annat än 1:a klass ut till hamnen utan vi tog en varm och trång stadsbuss istället.

Väl ombord på båten så hade vi lyxat till det igen genom att välja en 2 personers hytt med fönster, vilket gjorde att vi kunde njuta av en vacker solnedgång på tu man hand. Hytten kändes nästan mindre när det stod en dubbelsäng där, men det är alltid skönt att slippa sova i våningssäng.


Efter den tuffa förmiddagen på bygget behövde vi fylla på med både vätska och mat. Vi hade beställt bord i a la carte-restaurangen och vi fick börja med att argumentera med vår servitris om varför vi ville äta förrätt och inte äta av salladsbuffén istället som var gratis och bestod av sallad, gurka, tomat och majs. Vi vann den argumentationen och fick vår förrätt till slut.
Efter att huvudrätten hade serverats utan något ifrågasättande från sevitrisen så var vi lite nyfikna på efterrättsbuffén som fanns inom synhåll.
Servitrisen menade nu att vi hade ju ätit både förrätt och varmrätt så vi skulle antagligen inte orka äta någon efterrätt så hon föreslog att hon bara skulle ta betalt för en av oss. Vi antog förslaget och åt efterrätt som två riktiga byggjobbare som behöver fylla på med mycket kolhydrater...

Väl framme i Tallin så hamnade vi mitt i sommarrean. Det passade oss bra eftersom vi båda behövde nya skor.
Anna gick in i första bästa affär och hittade direkt ett par snygga skor med 30% rabatt. För mig var det tuffare, men jag skyller på att i alla skoaffärer så finns det 70% damskor, 20% barnskor och så de sista 10% är herrskor.
Efter att ha provat skor i ett antal butiker blev jag till slut övertalad att gå tillbaka till en affär och köpa ett par, i och för sig, sköna skor, men ingen rea där inte.
Innan dess så hade Anna hunnit med att gå in i affärer för att köpa byxor och kommit ut med både sommarklänning och blus istället... Nåja, var det rea så var det!

När man är i Tallin ska man förstås passa på att insupa kulturen. Vi drog oss in mot Gamla stan och sökte upp en klassisk Estnisk restaurang ; ) med Bruschetta på menyn. Inte så typiskt estniskt kanske, men riktigt gott!

På hemresan blev det det klassiska smörgåsbordet och de två shoppingtrötta orkade knappt hålla sig vakna tills underhållningen på båten började, men vi hann med att lyssna på lite skönsång i kareokebaren.

Tillbaka i Stockholm på lördagsförmiddagen så provade vi på lite shopping till, men insåg snart att det kan bli lite för mycket shopping ibland (vi skulle nog aldrig klara en shoppinghelg med Ulrika R), så vi blev lite kulturella istället och gick och tittade på en fotoutställning med bilder av Lennart Nilsson och sedan slappade vi på en bänk i Kungsan innan det var dags att avsluta semestern och ta tåget hem igen.

/J & A (två shoppingbleka semesterfirare...)

2 kommentarer:

Anonym sa...

VA? SEMESTER, hallå skärp er!! Skojade bara:) Det är mycket bra att ni ser till varandra oxå under denna tid. Eller bra och bra, det är snarare ett måste för att ni ska bo ihop då huset är klart! Jag har läst delar av det ni skrivit och ibland får jag flashbacks så svetten lackar i pannan men det är en härlig resa ni har framför er. Jag har varit förbi några gånger men aldrig sett dig Jocke där. Är det så att du ligger o latar dig på baksidan medan Staffan får slita!? Vi tittar säkert förbi i sommar. Ha de bra, vi ses. Peter med fam.

Lösvirkesbyggarna sa...

Jo, jag har varit vid bygget de flesta dagarna de senaste tre veckorna, men jag sitter i byggkojan hela tiden och går bara ut när något beslut ska fattas eller när farsan jobbar för sakta...;-)
Ser fram emot ett besök från er. Hör av er innan så kommer saften vara blandad, teet dragit färdigt och kakan vara nybakad för en fika i "trädgården"
/Jocke