lördag 23 februari 2008

Huset tar form...

Med en far som är snickare, vars stora dröm länge har varit att få bygga ett hus från grunden, var det aldrig tal om att köpa en byggsats från något företag. Den första tanken var att ta hjälp av någon färdig planlösning, med anpassningar för att tillgodose våra egna behov. Men den planlösningen fanns inte! För att veta vad vi själva ville ha, beställde vi hem huskataloger, köpte otaliga hus- och inredningstidningar, gick på visningar av nybyggda hus samt besökte HusExpo i Stockholm.

Av alla husmodeller som finns, var det den klassiska hustypen vi föll för. Hus vi har inspirerats av är Fiskarhedenvillan Spoven, Sävsjö trähus Storgården och Hjältevadshus Häggen. Under nästan ett helt års tid har bilden av vårt hus växt fram. Det har varit en process som har fått ta sin tid. En stor fördel är att vi har varit överens. Mycket tack vare att vi har haft samma drömbild av hur helheten ska bli - stilen på huset. Det underlättar när vi ska besluta om detaljerna, men lätt kan vi inte påstå att det är!

När vi väl satte oss för att få ner vårt drömhus på papper, hade vi målet att rita ett hus på 180 kvm. Huset växte snart till 210 kvm för att vi skulle få in allt vi ville ha. När sedan snickaren hade sagt sitt, för att huset skulle gå lätt att bygga, hade vi plötsligt ett hus på 235 kvm!Vårt drömhus!

/ A & J

Inga kommentarer: