fredag 26 december 2008

Utebyggda! : D

Jag har inte frågat killarna, men jag tänkte bjuda på en liten byggblooper ändå. ; )

Vår smidiga lilla trapp var vi tvungna att ta ner för att kunna spika upp innertaket. Sagt och gjort, ner åkte den och upp spikades tak. Snyggt och fint och TÄTT tak... Det flöt på fint kan man säga.Ett stort hål lämnade vi i mitten av taket för den stora trappen, så där skulle vi sticka upp vår smidiga lilla trapp igen, MEN...
Staffan skulle BARA smita upp på övervåningen för att hämta något. Men var skulle han ställa stegen???

ÖVER det stora, stora hålet låg ett vällagt golv av masonit med MYCKET bråte på... Bland annat hade det tillkommit en hög med virke som bara väntade på att bli uppspikat i taket i barnens rum.
: O

Men rådiga karlar reder sig alltid... Lite bända, putta, stånka, stöna och åla senare så var en liten stege uppstucken genom ett litet, men fullt tillräckligt stort hål för att vi skulle kunna komma upp till vår så gott som inbrottssäkra övervåning. : ) Masonitskivor som är ihoplagda med sponten tryggt i spåret är inte lätta att få isär!

Julen var räddad och vi kan skratta åt eländet i efterhand! : )
/A

3 kommentarer:

Hanna sa...

Haha, kul! Skönt att det fixade sig utan att knacka någon ruta. Kramar till er!

Ika sa...

Haha jo det är nog lättare hänt an vad man tror. Eran stege såg väldigt praktiskt ut. Skall komma o i håg den när vi har vår övervåning. Vanliga stege är inte så himla trevliga tycker jag.

Vimsingen sa...

Haha. Inte lätt. Låter jobbit med att först ha en trapp sedan tvingas ta ner den igen. Hoppas ni snart kan sätta tillbaka trappen permanet.
/Vimsingen