torsdag 11 december 2008

Doktor Mullvad och snuviga nissen

Nu känns det att det verkligen närmar sig jul på riktigt! Vad är finare än ett stämningsfullt luciatåg med ljusa barnröster? Gustav var en lysande doktor Mullvad som ger den snuvige tomtenissen medicin - atjo, atjo, atjo, prosit! Doktor Mullvad skulle behöva ge sin bror en dos av medicinen också. Det är inte säkert att det blir någon skola och luciakonsert för Emil imorgon. : (

Göteborg var vackert, men julstämningen fick kämpa hårt för att göra intryck på mig genom ett grått dagsljus med en sol som lös med sin frånvaro. Glassiga julgranskulor och parader med klar Disneykaraktär förhöjde dock stämningen.

På lördagskvällen gick vi på julmarknad på Liseberg och det är mäkta imponerande hur de har klätt in träden ut i minsta lilla kvist med tusentals små lampor. Vackert!
Det var inte lätt att ta riktigt bra bilder med vår lilla digitalkamera, men minnet har vi kvar!
Det händer en del på bygget! Vi får återkomma med en rapport och bilder i helgen.
/A3 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Åh vad mysigt det ser ut med alla lyktor men jag förstår din känsla med disigheten på dagen...varför kan det inte vara som i Bullerbyn elle Madicken hela vintern igenom?? Kram Petronella

StrandviksVillan sa...

Jag har också varit på luciatåg i morse, så mysigt och sött!
Här hittade jag snöeffekten, superlätt att lägga in: http://www.bloggerbuster.com/

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Det verkar som ni hade det mysigt i Göteborg, trots vädret.
Hoppas att förkylningen gav med sig så att han kunde vara med på Luciatåget - det vill man ju inte missa för allt i världen! Vi var i kyrkan i går och lyssnade på vår kör som sjöng så fint. De små tärnorna hade lite svårt med koncentrationen, men det är ju bara charmigt. Det var tur att de hade elektriska ljus :)

Hoppas att du får en riktigt mysig Lucia!

Kram,
Ann