söndag 14 december 2008

Äntligen vinter...!!!

Så blev det i alla fall lite snö som jag önskade även om den är på väg bort igen.

Visst är det lite mysigare med en vit vinter, men det är lite opraktiskt när man ska bygga hus.
Behöver man ha något som förvaras ute så måste det först grävas fram i snön. Om man kommer ihåg vad man har ute förstås.


Gustav följde med ut i lördags morse för att bygga sig en snöborg vid huset och när han samlade ihop snö så hittade han en eletrisk handsåg som hade blivit glömd ute..!!

Nu var det två veckor sedan vi satte in fönster i huset och i lördags var det tänkt att de sista 6 st snabbt skulle monteras, men vi hade tydligen glömt bort vissa moment och hade redan monterat 2 st innan vi kom på det så det var bara att plocka ner dem igen.


När vi väl var inne i "flytet" igen så hann vi med att sätta in de sista fönstren i huset under lördagen så nu är alla dörrar och fönster på plats förutom 4 st halvmåne fönster.

Nu när huset har alla fönster och dörrar insatta och även är halvisolerat så går det även att sätta in en byggfläkt för att torka ur huset lite. Det har ju inte varit speciellt många soliga dagar de senaste månaderna...

Nästa del är att spika innertak vilket vi redan har tjuvstartat med. Både Anna och jag har rätt långa "jullov" från våra arbeten så vi räknar med att spika mycket innertak mellan all sill, skinka och julmust.


Vi har nu hållit på i nästan precis 8 månader och vår dröm, innan vi drog igång alltihop, var ju att kunna fira jul i huset, men det känns som om vi har en bit kvar innan vi kan göra det.

Det är ju förstås nästan 10 grader varmt inomhus och dricker man tillräckligt mycket varm glögg så går det så klart att fira jul i huset redan i år, men ju mer glögg man dricker desto svårare blir det antagligen att balansera på golvreglarna....


Och till sist en bild som kan vara bra att ha om man vill komma ihåg hur en vit vinter ser ut...


/J

3 kommentarer:

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Vilket vackert hus du får underbart är bara förnamnet.
Kram Lotta

Tinnar och torn sa...

Underbart! Jag vill också ha snö! Kram Petronella

Leena sa...

Det blir jättefint, ert hus. Snygga fönster!
Ganska så exakt åtta månader sedan vi också drog i gång vårt lösvirke. Visst är det spännande!