fredag 26 december 2008

Innertak

Trots att vi inte har gjort några inlägg om bygget sedan den 14 december, har vi inte legat på latsidan! Innan jul snickrade vi innertak på bottenvåningen. Även Gustavs rum fick sitt tak da'n före doppareda'n.


Vi lämnade ett jättehål för trappen och där det behövdes förberedde vi för elen med slangar och dosor. Det gällde att hålla tungan rätt i mun så att inte någon av de ca fyra meter långa plankorna for in i en ruta när vi svängde runt med dem.
Idag var det så dags för Emils rum. Elslangar drogs, isolering stoppades in och ångstoppande duk fästes upp innan det var dags att gå på med råsponten.

Här syns det tydligt att vi har förhöjt byggliv på övervåningen. Det innebär att J iallafall inte behöver vika sig dubbel för att komma ut till dammråttorna i hörnen ; )

Spikpistolen är oumbärlig när så mycket spik ska slås i. Tung och kraftfull är den, så jag kör bara korta stunder, sedan lämnar jag den gladeligen till J som har kämpat på trots feber i kroppen och ännu djupare röst än vanligt.

/A

3 kommentarer:

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Vad fort det går nu..spännande..ser farm emot att följa bygget.
Kram Lotta

Ika sa...

Jag har inte följt eran byggresa från början så du kanske redan har nämnt det men vad är det för innertak ni ska ha? Vi har vitmålad råspont på övervåningen på garaget och det tycker jag blev jätte fint.

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Så, det är på1t igen. Ingen rast och ingen ro hos er låter det som. Men det är väl kul att få upp, för det blir ju så fint och färdigt på en gång. Men vad är det, är det råspont eller?

Tittade också på blogkartan och såg hur det länkats på min blog. Det är lite kul med all information man kan få fram.

Vi har haft ett par riktigt lugna dagar nu. Leka med lego, spela spel och leka rollekar långa stunder hela familjen, det är toppen.

Ha en toppenhelg!

Malin