fredag 24 oktober 2008

Det är så sköööööönt....

Hej!

Det är jag som är Joakim. Jag är inte bara Annas sambo utan också bloggare även fast jag inte är medlem i Bloggkoll...

Jag vet att jag har varit rätt dålig på att informera om hur bygget går, men den här gången skulle jag vilja förmedla hur sköööööönt det är att vi har målat klart och kan flytta ut från vår lagerlokal där ingen vill ha oss. Hur sköööööönt det är att se huset fortsätta att ta form. Att se huset i verkligheten istället för en ritning utvecklad på köksbordet.

Entrén är nästan klar och nästa uppgift är vinterträdgården, sen visar huset upp sig från sin rätta sida, som det var tänkt från början.

Jag har varit ledig idag för att vara med när en kompis kom för att gräva lite och även ta emot 12 pallar isolering som skulle bäras in i huset och eftersom det började regna vid lunchtid så blev det lite stressigt där ett tag.

Så efter hemmagjord pizza och två glas vin på kvällen så ställer man sig frågan:

- Är det för det tidigt att gå och lägga sig kl 20.00?

Eftersom Hos Oss-Hanna ändå lyckas vara vaken till 21.00 så känns det inte så manligt att gå och lägga sig tidigare än så...Många som går förbi undrar när vi ska ta bort den där gråa duken som döljer huset. Tyvärr så kommer nog huset att se ut så här det närmaste halvåret tills vi har tid att sätta upp panelen. Garage och panelen får vänta tills våren. Duken skyddar mot vind och väta så tyvärr blir det inte roligare än så här ett tag. Ja, fönstren kommer ju att sättas in förstås...

Trots allt så är jag väldigt nöjd med det senaste halvårets byggande. Det har inte varit så mycket problem, men vädret kunde ha varit lite bättre för regnet har kostat oss några extra arbetsdagar och dåligt humör...

Och jag hade tänkt att börja träna igen den här veckan, men nej, tiden räcker helt enkelt inte till. Kanske nästa eller veckan där på eller....

När det ändå tar emot lite grann så gäller det att fokusera på de bra sakerna i livet, som min vackra och rara sambo och kanske den vackra hösten om man bara tar sig tid att se dess skönhet...!!

/J

4 kommentarer:

Hanna sa...

Vad gullig du är (mot Anna). Du vet väl att jag kan somna när som helst bara soffan är skön?!
/Hanna

Lösvirkesbyggarna sa...

Ja visst är han! :) Jag sitter med ett fånigt leende och en tår i ögonvrån.
♥ Anna

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Oj en man som bloggar det var väl trevligt...hälsa din underbara fru/sambo.
Kram Lotta

ejje sa...

hej!

snubbla in på er blogg, verkligen en av de vettigaste jag läst!!

funderar själv på att bygga ett nytt, istället för att ständigt renovera på mitt gammla ruckel.
men som ni erfarit är frågetecknen många för en icke van byggare, även om jag och min far har en samlad god kompetens för själva byggandet så är det mkt teoretiskt som vi inte kan så bra.

hör gärna av er!

nilssoneinar@hotmail.com