tisdag 29 januari 2008

Start för Bloggen...

Det första inlägget i vår Blogg om att bygga ett hus i lösvirke.

Ända sedan vi bestämde oss för att bygga hus så är det många som vill prata om hur huset ska se ut, när vi ska börja osv...
För att det ska bli lite lättare att följa vårat äventyr så ska vi försöka skildra lyckan och skräcken och allting där emellan under resans gång på den här sidan...

Vi bestämde oss för att bygga ett eget hus för det fanns egentligen inget annat val. Det är väldigt få som säljer sitt hus på den lilla orten vi bor på.
Att vi sedan har förmånen att få hjälp av min far som är snickare gjorde att beslutet att bygga huset i lösvirke inte var så svårt att ta.

Första problemet var att hitta en fin tomt. Vi tittade på de tomter som kommunen erbjöd och valde ut den som vi tyckte minst illa om. Kommunen erbjöd tomterna till ett väldigt lågt pris så det kändes som om det låga priset kompenserade det kanske inte helt perfekta läget.


Genom Annas vänner så fick vi höra ett en privat tomt hade varit till salu för ett par år sedan, men att det inte hade blivit någon affär då så den var kanske fortfarande till salu.
Anna ringde upp ägarinnan, kopplade på charmen och bestämde en träff.

Det visade sig att ägarinnan kunde tänka sig att ta hänsyn till kommunens tomtpriser. Efter lite velande och prutande så gjordes affären upp och 2.800 kvm gräs och hallonbuskar var vårat. Vi gick från en billig "läget duger"-tomt, till en vacker, aningen sluttande tomt med kanonläge, inom några veckors tid. Och vi fick den dessutom för ett bra pris.
Nu gällde det att hitta ett hus att ställa på tomten...!!

/J


Inga kommentarer: