fredag 3 oktober 2008

Hösten...

I vanliga fall så är jag en vår- och höstmänniska. Våren står ju för något nytt. Från att ha upplevt tråkiga mars som kan vara hur kall och blaskig som helst till att komma in i april och maj med sol och värme och naturen som väcks till liv. Som gammal orienterare så minns man april med vårsol och porlande bäckar och knoppar och doften...

Nästan likadant är det med hösten som har den här friska luften, färgerna i naturen, den vackra solen och doften...

Tyvärr har den hösten inte varit så mycket att hänga i julgranen eller också har vi varit helt insnöade på bygget så att vi inte har märkt de fina höstdagarna. Några fina dagar har vi allt fått även om vi skulle vilja ha lite mindre regn mellan de fina dagarna.

Våren är ju speciell på så sätt att det är starten på ett halvår av, förhoppningsvis, värme och sol medans hösten är slutet på samma period. Efter hösten väntar en oktober som är mindre rolig och en november som omöjligt går att göra rolig. Det går att mildra smärtan lite med en god höstgryta och ett fint rödvin, men det är ju inget som man kan göra varje dag.

Det kan vara svårt att hitta det positiva i varje dag när man åker till jobbet kl 07.00 och dimman är tjock och termometern visar +3 och regnet hänger i luften och på jobbet väntar förtitolv problem på en lösning.

Jag gör ändå ett försök att verka positiv:

- Efter helgen kommer huset troligen vara helt tätt. Snön kan komma när den vill...
- Huset är tätt = byggställningen kan rivas = 400 kr/dag mindre i utgift.
- Fönstren levereras i början av nästa vecka. Otroligt spännande att få se huset med fönster även om de inte kommer att sättas in redan nästa vecka.
- Målningen är nästan klar vilket kommer att bli otroligt skönt att slippa ha det hängande över sig.
- Vi är alla friska och krya vilket man borde vara tacksam för varje dag (jag är alltid frisk pga att jag dricker min whiskey regelbundet)...

Trevlig Helg På Er Alla!

/J

3 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Oj, nu fastna jag vid vad en byggnadsställning kostar att hyra, vilka pengar det blir. Tycker om att se ditt hus under förvandling.
Kram Lotta

Gårdsromantik sa...

Hoppas att de där ställningarna inte stått så länge - 400:- / per dag - snacka om att känna sig stressad.

Kram Maud

Hanna sa...

Två veckor av halsont! Ska nog bryta mig in i Bosses Whiskeyskåp :-) Nu kommer jag snart på studiebesök igen, ni har ju gjort otroligt mycket sen sist jag var ute.
Kram Hanna