torsdag 27 mars 2008

Trädgårdsdrömmar

Även om det är lååångt kvar innan det är dags att sätta händerna i myllan och börja plantera växter, är det ändå hög tid att planera för hur trädgården ska se ut någon gång i framtiden. Redan när vi schaktar vår sluttande tomt är det viktigt för oss att tänka på att få en bra grund att bygga vidare ifrån.

Igår hämtade jag ett efterlängtat paket med trädgårdsböcker som ska ge oss inspiration och förhoppningsvis lite kunskap. Har inte hunnit läsa noga, men bilderna är fantastiska!
Boken till höger heter "Trädgårdsdesign för en vackrare hemträdgård" och är skriven av Ann-Christin och Dan Rosenholm. Om du går in på deras hemsida kan du läsa mer om boken och om deras datorprogram för trädgårdsdesign. Intressant!


Jag köpte också boken "Trädgårdsdesign för alla - från idé till verklighet, skriven av Kerstin Engstrand, 2006. Boken ska enligt beskrivningen vara den första i Sverige som konkret beskriver hur man kan gå från en ouppodlad tomt till en prunkande trädgård. Ska se vad vi kan få ut utav den!Tanken är att vi ska göra en skiss över vår drömträdgård. Ni vet en sån där härligt grönskande, lummig, vacker fristad, som inte kräver något arbete ; ) Hur som helst så är det ingen barnlek att få ihop något bra. Men som tur är finns det duktiga trädgårdsmästare som man kan anlita, för att göra hela jobbet, eller som vi, för att ha som bollplank.
Bild från Apelgården Haga
Kerstin Gustafsson på Apelgården Haga är en kvinna med känsla för det estetiska i trädgården och hon har byggt upp en handelsträdgård som definitivt är värt ett besök! Man kan flanera i växthuset och odlingarna utanför och sedan sätta sig med en kopp kaffe och bara njuta av blomsterprakten.
/A

Inga kommentarer: