tisdag 11 mars 2008

Livet består av mer än målning

Ett litet tag kunde jag vara med Joakim och måla, medan killarna lånade penseln en varsin gång, innan de övergick till sina medhavda nöjen - gitarr och Nintendo DS. Nu har vi redan övergett J och bänkat oss framför datorn, eller tvn för att ta lite kväll. Nåja. Det närmar sig lite påskledighet och jag planerar att ta igen lite av all den målartid då livet har kommit emellan...


Hur som helst har jag fått en stund över till att lägga in några bilder på vår än så länge obebyggda, men inte helt oanvändbara tomt!Det var ju faktiskt lite snö en stund och vi passade på att bygga en söt liten snögubbe på tomten, eller var det snögubbemakarna som var söta?

Tyvärr så överlevde snögubben inte ens natten.Förutom att använda tomten till att ha roligt i snön, har vi haft mer nytta av den. Redan förra våren, när tomten just hade blivit våran, plockade jag en knippe snödroppar att ge Joakim. Under sommaren var det dags att plocka lupiner i regnbågens alla färger. Men gladast har vi ändå varit åt alla goda hallon vi kunde plocka under tidig höst.

I förgrunden på bilden syns lite av vildhallonsnåren som vi hoppas kunna spara lite av. Vildhallon är ju ändå de godaste man kan äta!

Mer dagsaktuella bilder på tomten är inte lika vackra i avsaknad av både snö och grönska. Ni får föreställa er själva...

Vyn mot norr visar ganska tydligt att vår tomt sluttar. Det kommer att gå åt en del fyllnadsmassa! Bortom träden ligger kommunens elljusspår. Det kommer att bli enklare än någonsin att hålla sig i trim, eller?


Vy åt öster. Skog även där! : ) Dessutom är det naturreservat som kommunen håller efter väldigt fint. Det har skett en gallring nu på vårkanten så björkarna kommer att komma helt till sin rätt när grönskan väl kommer!

Närbild på gallringen.
Jag får lov att ta reda på vilka sorter utöver björkar som vi kommer att ha runt vårt hus.

/A

Inga kommentarer: