fredag 2 maj 2008

Ledig dag...?


En av vårens få klämdagar inföll idag så vad passade då bättre än att vara ledig och försöka vara lite delaktig i husbygget. En släpkärra hyrdes för femtielfte gången för att hämta virke till formarna. Snickaren bjöds på Wallenbergare med rårörda lingon och självplockade kantareller till lunch innan det var dags för hela familjen, inklusive Annas barn som offrade en timme av PS3-spel, att bege sig ut till tomten. Hörn mättes upp, mått mättes, formar formades. Det grävdes i jorden, ved klyvdes och barnen hjälpte till att bära sten och mäta in huset så nu kanske det lutar en halvmeter hit eller dit...Även om jag är son till en snickare så kan jag inte de rätta benämningarna på allt som hör till ett bygge. När det gäller att bestämma saker så kommer inte alltid saker och ting i rätt ordning heller.
Ett bra exempel är att vi tidigt fastnade för den engelskt-röda dubbeldörren. När vi sedan skulle välja färg på huset så blev det naturligt att säga: Vi har valt en röd dörr. Vilken färg på huset ska vi ha då...???
Jag förstår att det tar ett par sekunder för säljaren att svara för de har nog undrat vad det är för konstiga människor de har med att göra.
Först väljer man färg på dörren, sen på huset...!!??
Just nu finns det två vägar att gå. Den varma eller den kalla. Färgen till den andra strykningen har vi precis köpt och den är varm (färgerna till höger), men det är inte försent att ändra sig, men någon gång måste man bestämma sig........

/J

Inga kommentarer: