söndag 13 juli 2008

Svensk sommar...

Tyvärr har vi inte hunnit med allt vi hade planerat för veckan då hela måndagen regnade bort och på fredagen var regnet på besök igen och det blev lite oroligt i byggkojan för gaveln behövde resas och stagas upp före helgen.

Regnet tog en tillräckligt lång paus efter lunchen lagom för oss att hinna resa gaveln, medan stagningen fick göras i regn.

Min far, snickaren, börjar bli orolig för att vi inte ska hinna med allt som behöver göras innan vi lämnar tillbaka byggställningen sista augusti så istället för att måla på lördagar som vi har gjort tidigare så behöver vi lägga in en extra byggdag så det blir 6-dagars veckor framöver.

Jag har haft 5 veckor av min semester och det är bara en enda ynka vecka kvar innan jag måste börja jobba igen och det är ju nu det roliga börjar när man får se huset växa fram. Det är svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut i verkligheten när man bara haft en ritning att titta på förut, det är först nu jag börjar få en känsla av hur huset och tomten kommer att se ut.


Något som också är väldigt roligt är alla männsikor som kommer förbi och tittar, pratar och fikar. Grannar, vänner, människor vi inte känner som stannar och pratar för att de är nyfikna, människor som vi hälsar på varje dag då de är ute på sin dagliga motionsrunda, människor i bilar som kör förbi väldigt sakta, farbrorn som cyklade förbi och tittade så länge på huset så han nästan cyklade ner i diket och in i hallonbuskarna.
Eller som Peter S, en vän till oss, som kom ut i fredags och hälsade på lagom till regnet. Han har byggt en Fiskarhedenvilla och är nästan, nästan klar och enligt honom själv så fick han lust att börja snickra igen bara genom att vara inne och känna lukten av vår byggkoja. Eller som min mor som cyklade de tre milen ut till oss som råkade bli fyra mil bara för att det var så fint cykelväder och inte för att det var så dåligt skyltat...!!!

Tyvärr kunde vi inte erbjuda en vilstol på soldäcket, ett glas vin och en god bok och kanske en övernattning utan det fick bli fika på garageplattan och cykeln hem istället (tre mil den här gången).


Nästa vecka är det "full fart" igen och om inte regnet överraskar oss så borde vi kunna visa upp en hel huskropp av reglar./J

Inga kommentarer: