söndag 21 februari 2010

Entré och trappa

Vår entré har länge sett "halvtapetserad" ut och vi har funderat fram och tillbaka på vilken panel vi ville ha. Nu är det bestämt och gjort! : )

Det blev en egenhändigt gjord (läs Staffan Snickare-gjord) stående panel.

Dessutom tillverkade han en toppenfin hatthylla som vi har valt att skruva upp ankarkrokar i och helt skippa klädstång. Skostället är en tillfällig lösning. Vi kommer att kunna ha en lite större variant, bara vi har kommit på hur vi vill ha den! ; )

Den fina ankarkroken är från Bruka Design. Tydligen säljs det mer av den blanka kromade varianten, men vi gick emot strömmen och valde den borstade istället.

Innanför entrén har vi vår trappa som också har väntat på att bli inklädd i panel. Vi ville ha samma panel i båda rummen för helhetsintryckets skull. Och så här blev resultatet:


Mot den långa sidan av trappens vilplan, kommer vi att ha ett hallbord som jag redan har sett ut, men som plånboken inte har gett mig tillåtelse att köpa ännu. ; )


Staffan har gjort fina dubbeldörrar in till det lilla förråd vi har under vilplanet. Det saknas bara några fina knoppar till dörrarna.


Öppnar man dörrarna, ser det ut så här. Ett riktigt Harry Potter-krypin! ; ) Här ryms golvvärmecentralen till vänster. Längst in har Staffan monterat två hyllplan för diverse städsaker och på väggen till höger kommer vi att montera en slangvinda för slangen till centraldammsugaren.

Trevlig helg!
/Anna

4 kommentarer:

Ika sa...

Teknikrummet ser väldigt prdyligt ut o det är ordning o reda på era golvslangar.

Vimsingen sa...

Så fint det ser ut trappan och hallen. Ni måste verkligen vara nöjda.
Kram
Vilma

Yvonne sa...

Ni får det så otroligt fint...
vad ni och Staffan är duktiga...

hur är det med dig?
här går det låååångsamt framåt... längtar efter våren...

//ina

Anonym sa...

Hej
Jag gillar er hylla i hallen. Skulle man kunna få om en bild på dem på lite närmare håll.Jag är nyfiken på

lasse@luw.se