fredag 1 maj 2009

Helt och rent och sköna beslut

Som ni redan vet, har vi arbetat med att få upp gipsskivorna i alla tak på och alla väggar under ett par veckors tid nu. Vi börjar se slutet på det dryga momentet nu!


Det roliga är att det är en sådan otrolig skillnad att komma in i huset nu. Det ser genast så mycket mer "färdigt" ut, även om det fortfarande är mer kvar att göra än man tror.

Jag letade fram två bilder tagna på hörnet där vår kakelugn ska stå. En bild med gipsskivorna staplade i hög mot väggen och nästa med dem väggen istället. Ni fattar...

Vi har funderat - i huset med tumstocken i högsta hugg, hemma vid köksbordet, framför datorn, i butiker - och äntligen har vi kunnat fatta några riktigt sköna beslut!

Vi har länge och väl letat efter ett kakel som skulle passa in på vår bild av hur vi vill ha det i badrummet på övervåningen. Vi fick jämka lite, både J och jag, men nu är vi säkra på att det kommer att bli riktigt bra! : )
Tyvärr har vi inga bilder, men det kommer att bli en rektangulär platta i vitt med struktur som påminner om penseldrag. Vi kommer dessutom att ha dekorplattor, mindre rektanglar i en pelare på väggen bakom toalettstolen och lite natursten bredvid handfatet. Ska se om jag kan återkomma med en skiss.

Något annat som har gett oss huvudbry är hur vi ska lösa belysningen i allrummet där taket går upp i nock. Har man ett högt tak som ger rummet rymd, vill man ju visa det också, även om det är mörkt. Vi kommer att använda oss av skensystem, se här. Riktigt vilket fabrikat och typ av spotar har vi inte betämt, men det är ett stort steg framåt att ha bestämt vilken typ av belysning ändå...
Förstå vilken tid det ska ta att fatta beslut om varenda rum i hela huset! : )
/Anna

4 kommentarer:

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Det ser jättefint ut, rent och ljust och som du säger, nästan färdigt. Och vilka roliga beslut ni har att komma fram till. Blir så nyfiken på rummet som ni ha öppet upp i nock, för jag tycker det är så fint.

Ha en härlig helg!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Oj vad det har gått framåt.
Kram Lotta

Vimsingen sa...

Ja alla dessa beslut man blir helt galen. Skönt när man kan lägga ett par av dem bakom sig.
/Vimsingen

Fam Nilsson Puumalas Husblogg sa...

Här händer det grejer, vad roligt.