måndag 25 maj 2009

Öppnat, lappat och lagat

I helgen hade vi huset fullt av besökare. Kul! Js mamma Eivor var hos oss och bjöd på god tårta. Emil tog med sig pappa Johan och visade sitt blivande rum. Barbro kunde visa huset för sina systrar och min gudson var också förbi en sväng med sina föräldrar. : ) Som pricken över i kom kompisen Helen med familj och inspekterade huset.


Nu var vi inte bara sociala utan vi gjorde lite nytta också! ; ) Vi tog oss an det stora hålet där trappen kommer att sitta. I torsdags gick fortfarande takbjälkarna tvärs genom hålet.


Vi sågade av takbjälkarna och lyfte ner dem lugnt och försiktigt för att sedan fortsätta med att rama in kanterna med nya, stadiga bjälkar. Det gick åt ett antal vinkeljärn, ankarspik och 6-tumsspik.


I praktiken krympte hålet med några decimeter och vi kunde göra färdigt både golvet på övervåningen och taket på undervåningen. Ett skönt delmål var nått när sista pusselbiten av gips borrades upp. : )

Nu ska målarna kunna börja spackla och slipa även det taket. De är redan klara med sovrumstaken och ryggåstaket. Kökstaket ska få sig en sista strykning. Det händer så mycket nu! : )

Innan helgen var slut hade vi ett helt och rent hål, ett STORT antal färdigschellakerade lister och foder (Barbros verk) och även ett antal som var grundmålade och färdiga för målarna. Joakim hann också fixa till fönstersmygarna så att målarna ska kunna sprutmåla dem i veckan.

En härlig och effektiv helg med andra ord!
Ha en bra vecka!
/Anna

4 kommentarer:

Anettes hus sa...

Så fiiiint det blir!! Gøy at folk stikker innom og titter:)

Ha en fortsatt fin dag!

Klem Anette:)

1+2-barnsmamma Carola sa...

Ni har ju hunnit med hur mycket som helst! Härligt! Det verkar verkligen som om det är händelserikt just nu och att en möjlig inflyttning kan skönjas någonstans, ljuvlig känsla kan jag tänka mig.

Huset på Marbogården sa...

Gott när man ser att det händer lite och fint ser det ut att bli:)

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Det är ju roligt att få besök redan innan man flyttat in!

Nu rör det verkligen på sig.
Så kul för er!

Ha det gott!