lördag 16 maj 2009

Ett sovrum blir till

Idag var det dags! Sovrumsväggen skulle sättas upp. Vi har länge njutit av det stora luftiga rummet i "mittskeppet" på övervåningen. Men det är inte lätt att sova utan en dörr att stänga om sig, så...

Staffan Snickare hade förberett genom att regla upp för sovrumsväggen, så på morgonen såg det ut så här:

Förutom Staffan, Joakim och jag så var Barbro, Staffans käresta på besök från Amerikat, med och spikade idag.

Barbro och jag höll till inne i badrummet och spikade råspont, vi tog en promenad ner till idrottsplatsen och såg Gustavs lag vinna en riktigt spännande match (Bra jobbat killar!) och vi plockade sten från vår blivande gräsmatta. Puh!

Staffan och Joakim tog sig an sovrumsväggen. De började med att sätta upp gipsskivor på insidan. En hel skiva fästes över dörröppningen och så sågade de helt enkelt ut öppningen igen. Mycket bättre än att hålla på och såga ut i förväg och riskera att mäta fel och behöva hållas med småbitar.

Så var det dags för lite isolering för att undvika bongotrumme-effekten. : ) Och som Staffan sa: "Lite privatliv vill de väl kunna ha!" ; )

Den här väggen gör vi tunnare än de andra väggarna och vi har låtit bli att dra någon el i den. Tanken är att det ska kunna gå att ta bort väggen någon gång i framtiden, utan att det innebär allt för mycket jobb. Vi kanske vill ha tillbaka det stora, luftiga den dagen vi inte har barn i huset längre... (Men det är hundra år till dess säger mammahjärtat!)
Det börjar arta sig och...
Voilá! Vi har fått ett sovrum!

Ha en trevlig helg!
/Anna

4 kommentarer:

Huset på Marbogården sa...

Det ser ju jättefint ut:)

Anettes hus sa...

Oj, oj, det går fremover, ser jeg!! Det blir jo kjempe-flott!! Spennende når veggene begynner å komme opp!? Da begynner man virkelig å se hvordan huset til slutt vil bli seende ut:)

Klem Anette:)

Ika sa...

Snabbt och lätt såg det ut som!

vita zara sa...

Nämen ojsan. Ni bygger själva, ett lösvirkeshus, det är ju verkligen ovanligt numera, vad duktiga ni är.
Vad roligt att se, jag ska försöka att återkomma, hit.
Tack för kommentaren.
kram Zara.