måndag 27 april 2009

Vårtecken nr 6

Skira knoppar på ett urgammalt apelträd och kullar täckta med vitsippor var vårt mål på söndagen när vi tog en cykelutflykt. Emil trampade iväg för att repa med bandet, så vi blev bara tre på vår lilla picknick.

Gustav fick en ny cykel i 10-årspresent för några veckor sedan, supercool! Vi fick lov att laga första punkan på förmiddagen och sedan var den som ny igen.

Myrorna var i farten och tittar ni noga ser ni att en liten spindel klättrar på vitsippans kronblad.

Vi drack kaffe från den medhavda termosen och njöt av utsikten -

kullar täckta av en tjock matta av vitsippor.

Fräknar på näsan är ett tydligt vårtecken! Tyvärr är även täppta näsor och allergimedicin ett annat tecken som hör våren till.

/Anna

4 kommentarer:

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Vi har verkligen haft en härlig vår i år. Och det verkar som den kommit lika långt hos er som hos oss. Fast det här med allergier är ju inte särskilt kul, jättejobbigt.

Hanna sa...

Härliga bilder! Skönt med lite byggpaus kan jag tro.
kram Hanna

Viveka på Humlebacken sa...

Ååå tänk när äppleträden blommar... här blommar körsbärsträden nu, det är ljuvligt det också, men det är nåt visst med äppleträd. Då ska man egentligen åka till Österlen, där är så vackert att man nästan svimmar då:)
kram

Cattis sa...

Härlig vår som öst över landet på sistone. Har verkligen medlidande med alla allergier. Synd om er som ska behöva snufsa bara för att det är vår.

Den fräknige ser ut att njuta av solen trots allt :-)