torsdag 14 maj 2009

Bråda tider...

Med en och en halv månad kvar till inflyttning så blir det inte så mycket tid över till att blogga. Målarna håller högsta fart i huset. När målarna har satt väv i ett rum under dagen så är det vår uppgift att grundmåla taklisterna samma kväll så att Snickaren kan sätta upp listerna dagen därpå så att allt är förberett för att måla taket.


De flesta rummen är spacklade och på en del tak sitter det väv. Efter något större ingrepp i ett rum som t ex att sätta gips eller som nu spackla och sätta väv så får man en annan syn på rummet. I församlingssalen (eller allrum/sovrum som det egentligen är..) så blir det nästan likt en kyrka när hela rummet går i en vit ton och taket är öppet till nock. Det är nästan lite synd att spika upp en vägg mitt i rummet när det blir så fint av stora ljusinsläpp på båda sidor

Det är inte bara insidan som det arbetas med utan även trädgården har fått sig en omgång. Lite för mycket ogräs för vår smak så Svante grävare kom med sin harv och drog ett par vändor och det som vi kallar trädgård, men som andra kanske skulle kalla en åker, blev genast mycket finare (brunt är fint..)

Före och efter..

/Joakim

5 kommentarer:

Huset på Marbogården sa...

Ni kämpar och står i, skall bli roligt och se slut resultatet:) Det här med att anlägga en gräsmatta känner jag igen, vi håller själva på just nu.

Ika sa...

Härligt stor platt trödgård, se nu till att så massa gräs så att inte ogräset kommer tillbaka likt snabbt igen. Vi har nysått men de attans ogräset är snabbare än gräsfröna.

Vimsingen sa...

Oj så fort det går. Ska bli spännande att se hur huset ser ut när det är klart.
/Vimsingen

Hanna sa...

Skynda ut och plantera. Nån grönsak borde ni väl hinna sätta på åkern innan det är dags för skörd ;-)Snyggt det blev med taklister, de var väl inte på plats när vi var hos er? Anna rycker det i några fotbollsgener hos dig?
Kram Hanna

Viveka på Humlebacken sa...

Tänk att ni snart är famme vid resnas mål. Fantastiskt. Första tiden kommer det säkert att kännas helt overkligt... Håller tummarna för att allt flyter på som det ska hela vägen in i mål!
Nu är det dags för avslutning i vårteckensutmaningen. På måndag kör vi Grand Final och jag kommer att lägga ut allas adresser i ett inlägg och uppmana folk att gå runt och titta på finalen. Det vore jättekul om du ville göra ett avslutningsinlägg och visa hur långt våren har kommit hos dig!
Kram
Viveka på Humlebacken