onsdag 18 februari 2009

Golvvärmedax

Sportlov har inneburit bygglov i två dagar för mig. Staffan Snickare och jag har ägnat oss åt att lägga golvvärmeslingor. Vi kommer att ha golvvärme på både över- och undervåning. (Frågan om man ska ha det på övervåningen är något de lärda tvistar om, så vi fick helt enkelt bestämma oss för hur vi själva ville göra.)Ett lager isolering under värmeslingorna ska hindra värmen att vandra nedåt. Det var lätt och snabbt gjort, sedan blev det klurigare...

Staffan fnular på hur vi bäst ska låta slingorna gå. Det är viktigt att tänka efter så att det finns nog med plats att vända slangen på.


Många tunga plåtar blir det att släpa på. De behövs för att värmen ska sprida sig jämnt under trägolvet. Vassa som sjutton är de också!

Joakim har förberett plåthinkar som vi har fäst över hålen där spottarna i taket till undervåningen ska sitta. Smidigt värre!
Något som inte var lika smidigt var slangen. Härligt glassigt smultronröd, men vresig och lika böjbar som en ispinne! ; ) Svårast var det när vi skulle lägga slingor som var kortare än en meter. Tjugo korta vändningar (på båda sidor om trappen) tog oss lika lång tid som det tog oss att lägga hela Gustavs rum!

Vad härligt det kommer att vara den dagen då vi kan ringa rörmokaren och be honom installera systemet åt oss. Min rygg kommer att dra en lättnadens suck! : )

/Anna

9 kommentarer:

Ika sa...

Här har vi oxå plåthinkar i taket!!

Anettes hus sa...

Oj, oj, for en jobb!!! Så flinke dere er som gjør alt dette selv!?

Masse lykke til videre!

Klem Anette:)

Vimsingen sa...

Vad skönt det kommer vara att känna värmen under fötterna.
/Vimsingen

1+2-barnsmamma Carola sa...

Förstår att du inte hinner kommentera så ofta med tanke på vad ni har att stå i. Men visst är det roligt med lite livstecken från de som läser någon gång ibland iaf.
Jag är inte så flitig på att kommentera hos dig heller men jag läser desto flitigare.
Att de som bloggar själva är hyfsat ok på att följa inläggen och kommentera räknar jag med. Det är resten "jag vill åt".
Kram och lycka till med golvvärmen och resten.
Kram

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Så skönt med värmegolv det har vi i köket.
Kram Lotta

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Hej!
Va kul att ni kommit så långt! Vi är precis på väg att beställa både golv och golvvärme. Det var ju inte lite som behövs till golvvärme.... hade liksom inte tänkt på det förut.... Det blir ju lika dyrt som själva golvet... Roligare kan man ju ha för pengarna höll jag på att säga, men det är ju en hel del värt att få vara varm om fötterna :)

Hoppas att du fått njuta av lite ledighet också under sportlovet! Själv har jag mitt kvar!

Kram,
Ann

hemtrevnad marie sa...

Kul att ni vill vara med i min tävling om rullgardinen!
Kul med ett så vackert lösvirkeshus!
Har varit med att bygga hus ett par gånger själv, både ett som restes med endast ytterväggar, samt ett litet på 40 kvadrat som var helt i lösvirke, ritat av mig och byggt av Guben och min far!
I det lilla huset hade jag min affär på gården, tyvärr är det lilla huset sålt nu, då vi verkligen växte ur vårt förra hus, (vi har fyra gossar)...och det blev för dyrt att bygga ut...så vi flyttade hösten -07 in i detta gamla hus, som vi har renoverat, dock ej klart,
lycka till önskar jag er både med hus och i min tävling!
på återseende!
kram

StrandviksVillan sa...

Vi har också golvvärme på både under- och övervåning och är nöjda med det.

Lycka till med bygget och kom ihåg att vila ibland också!

Frida sa...

Hittade precis eran blogg :) Verkligen en rolig blogg som jag ska följa...

Kram Frida