söndag 15 februari 2009

Händer det inget...!!??

Ibland känns det som om allt står stilla. Vi jobbar och jobbar, men det ser inte ut att hända så mycket. Man får frågan av vänner på eller utanför jobbet om hur det går med bygget och jag tycker att jag har svarat samma sak i drygt en månad:


-Jo, det går bra! Vi håller på och drar rören till elen, centraldammsugaren, ventilationen, avloppet, vattnet och kanske det viktigaste - högtalarna......

Men igår så hände i alla fall något nytt. Det börjar bli lite mycket saker i huset som ligger i vägen just där man ska jobba för tillfället så igår fick vi försöka göra klart golvvärmen i E&G:s rum för att kunna flytta undan alla saker dit och kunna jobba lite mer obehindrat i övriga huset.

Det har ju hittills varit så att bygget har flytit på utan några större missöden. Misstagen uppkommer oftast när man tycker att allt flyter på väldigt bra. Som när vi spikade innertak i högsta fart för att, när allt var klart, upptäcka att vi inte kunde ta oss upp till övervåningen längre.

Förra helgen fick vi hjälp av Annas svåger som gjorde ett riktigt bra jobb med spikpistolen och vi var väldigt nöjda med att få hjälp med det något monotona jobbet att spika innerväggar. Igår upptäckte Snickaren att, hoppsan, i den här väggen skulle visst övervåningens golvvärme komma upp. Nu är det ju inte svårare än att såga upp väggen igen...

Då börjar man fundera på vad nästa misstag kan bli och det känns som om det säkert kommer bli något problem när elektrikern kommer för att dra elkabel i rören. Med den härvan av rör kors och tvärs så måste väl något ha blivit fel någonstans.

Förut har vi kunnat koncentrera oss på att bara jobba i huset, men i och med att el, vatten, avlopp och ventilation ska in så behöver vi ta rätt många beslut också om hur varje rum ska se ut de närmaste 10-15 åren och tiden för att sitta ner och planera, läsa broschyrer, leta fakta på internet och skissa har inte riktigt funnits där.

Idag när det var så fint väder så gick det inte bara att sitta inne med näsan i en katalog utan vi tog oss en riktig långpromenad på närmare två timmar istället. Skönt att få komma ut, andas sågspåns- och isoleringsfri luft och bara tänka på ingenting!!

Söndagar behövs för att ladda upp batterierna inför den vecka som kommer för om vardagskvällarna knatar två st byggjobbare ut till sitt hus som de så gärna vill flytta in i och jobbar så hårt och energiskt att det nästan ser ut som om huset har börjat att brinna...

/Joakim

3 kommentarer:

Ika sa...

Men lite roligt kommer ni nog att ha åt de händelser som inte ritkigt gick som man hade tänkt sig. Iaf om några år.

Villa Krutbruket sa...

Hej,
Hade ni en bra Alla hjärtans dag?
Ja visst har det hänt grejer, på 4 veckor har det bara smällit till och blivit till ett hus :)
Hela huset är nu isolerat, och lösullen kommer nästa måndag..
Så skönt att det går framåt.
Kan tänka mig att vi kommer känna som er om ett tag, att man tycker att allting står still :(
Hoppas ni får en bra måndag!
Kram Maria

Vimsingen sa...

Jag säger bara heja på. Jag tycker ni är fantastiskt duktiga.
/Vimsingen