lördag 30 januari 2010

Avgörande detaljer

Jag blir så glad varje gång jag kommer hem och hittar en ny detalj på plats. Staffan Snickare brukar säga: "Det är inte färdigt förrän det är färdigt", och det är så sant, så sant! Det märker man verkligen när själva slutfinishen är på plats.
Nu är det fortfarande inte helt färdigt, eftersom skruvskallarna på golvlister och skurklossar ska döljas med lite färg, så jag ska väl egentligen inte ropa hej riktigt än. ; )
Samtidigt är det svårt att låta bli att glädjas åt det som faktiskt sitter där det sitter...

Lister och trösklar bidrar mer till helheten än man anar.


Här ligger ett gäng färdigsågade, korta listbitar som ska få uppdraget att få genomskärningen av allrummets klickgolv att döljas för granskande ögon.

Och de lever upp till förväntningarna med bravur!

Våra halvmånefönster i allrum och Js och mitt sovrum saknar fortfarande en viktig detalj...

...fönsterbrädorna! Staffan har snickrat ihop dem och målat dem vita, till skillnad mot övriga fönsterbrädor som är i ek. Dessa kommer att bli mer diskreta där de sitter uppe mot taket. Fint!

Badrummet på övervåningen har varit det stora projektet ett tag, men i väntan på bland annat avloppssatsen och bottenventilen till badkaret, har vi tagit tag i tvättstugan istället. Än så länge är det en bit kvar, men det kommer bli så skönt att få ordning och reda där ute! Fortsättning följer!

Trevlig helg!
/Anna

2 kommentarer:

Hanna sa...

Håller verkligen med om att detaljerna gör det än mer vackert! Vad bra det blev i trappen. Trevlig helg på er med! kram Hanna

Granne med Selma sa...

Ni får det så fiiiiint!Det är alltid lika kul att kika in då och då :-)
Kram Sussie