söndag 17 januari 2010

Hus i vinterskrud & badrum del 1

Snön och belysningen tar fram det bästa av huset. Det var skönt att vi hann få till gångar utanför hus och garage som går någorlunda bra att skotta av.

När kylan så slog till med råge, kunde Staffan snickare börja vinterns stora inomhusprojekt - badrummet på övervåningen. Han har ägnat sig åt att få kakel och klinker på plats. Och som vanligt kan vi skatta oss lyckliga att han är så kunnig och uppfinningsrik! Vi hade varit så noga med att ta mått på det tilltänkta kaklet för att Staffan skulle kunna anpassa en snedvägg för att slippa skära i de plattor som skulle sitta där. Blev det bra? Ja, men först efter mycket fix och trix och fina lister gjorda av vår snickare.

Vi har nu eklister både upp mot tak och som hörnlister vid snedväggen. Fint blev det! : )

Vi valde att ha en pelare av kakelmosaik vid toalettstolen. Det var riktigt spännande att se hur det skulle bli när Staffan och Joakim först noggrant markerade var den skulle stå.

Så preparerade Staffan stolen med cilikon, innan de båda hjälptes åt att lyfta den på plats. Det var ett precisionsjobb. Man vill ju inte kladda runt och få cilikon överallt!

Ta daaaa! Skitbra! ; )
Det är allt jag bjuder på idag. Så snart tillfälle ges (läs så snart solen tillåter fotografering), återkommer jag med fler bilder på hur jobbet i badrummet fortskrider. Det ska inte dröja allt för länge nu förrän Gustav ska kunna inviga badkaret och vi ska slippa springa ner för trappen om natten för att gå på toaletten. Härligt!
/Anna

3 kommentarer:

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Jisses, vad fint huset är! Och så skönt med badrum på övervåningen.
Hoppas ni haft en chans att vila upp er lite under julen också... och inte bara byggt på ;) Fast jag vet ju, det är lite svårt att låta bli:)

Anonym sa...

Ni har ett fantastiskt, underbart hus 'Lyckostar" hälsar Marianne

Ika sa...

Har börjat vackla i mina beslut om kaklet, hade varit så skönt om vi med slapp att gå till grannen för att gå på toa.
Eran utebelysning vid ytterdörren var jätte fin.