onsdag 5 augusti 2009

Nu har jag fått tillsägelse både på jobbet och hemma att det är dags att jag talar om vad som händer i huset. Ligger vi och sover hela dagarna eller har vi åkt på semester eller har vi helt enkelt gett upp byggandet...???


Nej, så är det förstås inte utan här har det varit full fart hela sommaren. Jag som nu är inne på min tredje jobbvecka börjar känna av att vi inte har haft någon riktig semester på två år. Är det lite mindre att göra på jobbet så sköljer tröttheten över en på en gång och likadant är det på kvällarna när man har kommit hem.
6 veckors semester försvann så väldigt fort och nu när de andra får syssla med något så roligt som garagebygge så är det inte så konstigt att jag är lite avundsjuk och skulle vilja vara hemma och hjälpa till.

Just idag blev taket på garaget klart förutom lite papp som saknas, vilket betyder att vi nu kan ta hem panelen och börja skruva upp den på huset.Men farsan och Anna är så snabba att spika taket så det kom inte med på bilden.

Inomhus är det fortfarande inte riktigt hemtrevligt. Som Anna berättat så är kök, matsal och vardagsrum tapetserade och vi skulle kunna ta bort pappen från golvet och börja ställa ut möblerna, men eftersom målaren inte är klar så känns det lite dumt att riskera något genom att ta bort skyddet för golvet. Det ska däremot bli riktigt skönt att riva bort ca 100 kvm papp och få se hela golvet och kunna få sitta och slappa i en soffa utan plast...Vi vuxna är lite fega och väljer tapeter som inte är så framträdande medan Annas barn är mer vågade...!!Imorgon är målaren tillbaka efter några dagars frånvarande så vi hoppas att nedervåningen kommer att bli klar innan helgen. Mer bilder kommer i så fall.

Nu när vi har flyttat in så är det också rätt många som undrar hur det blev till slut och kommer och hälsar på oss. Släktingar och vänner droppar in lite då och då och visst är det roligt att visa upp sitt hus även fast det inte är riktigt färdigt. Om det är lika roligt med rådjursbesök i trädgården när det blommar i rabatten tror jag knappast, men just nu var det lite spännande...Klockan är nu 22.10 och John Blund står och knackar mig på axeln så det är bäst att jag slutar innan jag börja svamla för mycket..

På återseende!

/Joakim

Inga kommentarer: