lördag 7 mars 2009

Val och kval....

Vi har nu nått ett skede där mycket av grovarbetet är gjort och det blir mer och mer "finlir". Vi har ju redan fått pröva på att föreställa oss hur badrummen ska se ut för att kunna dra vatten och avlopp på rätt ställe.

Det är inte helt enkelt att föreställa sig ett rum i fantasin. Ett rum som vi aldrig har bott i eller sett i sin rätta form.

En värmepump tex spelar inte så stor roll hur den ser ut utan där är det enbart funktionen man tittar på.

Med en tapet är det bara designen som gäller. Det ska se snyggt ut och man ska trivas med den ett antal år och den ska harmonisera med allt annat i rummet

Anna får säga vad hon vill, men en sån tapet ska vi inte ha. Bilden är hämtad från Boråstapeters hemsida där det finns mycket snyggt och galet...

Sen finns alla de svåra valen kvar där både funktion och design ska samverka på ett bra sätt. Ett exempel på det var när vi skulle bestämma oss för fönster. Jag gillar verkligen vanliga gamla hederliga fönsterhakar, men det är ju inte så praktiskt när det är dags att tvätta fönster.

Det senaste valet gällde dörrhandtag och lås. Handtag och lås ska vara snygga, sköna att ta i och inbrottssäkra. Vi har klämt och känt på en hel del olika handtag och till slut var vi tvungna att bestämma oss. Andra kommer kanske inte lägga märket till vilket handtag vi har på ytterdörren. Jag kan inte säga vad mina vänner har för handtag på sina dörrar, men vi kommer att ta i våra handtag flera gånger om dagen så det känns ändå rätt viktigt vilket val vi gör.

Och så här blev det...


Flera svåra och tuffa val kommer att komma, men bra beslut fattas oftast efter en god middag och en flaska rödvin...;-D

/Joakim

7 kommentarer:

Hanna sa...

Gillar handtaget! Men förstår inte vad du har emot tapeten?!?
Kram Hanna

Granne med Selma sa...

Tapeten kan vara fin i rätt miljö, men i långa loppet kanske man tröttnar...

Alltid lika roligt att följa ert arbete.
Kram Sussie

Taklyftet sa...

Känner igen detta med alla dessa val som ska göras, ibland känns det näst intill omöjligt. Men som du säger de bästa valen gör man över en god middag och lite vin ;-)
//Taklyftet

Fam Nilsson Puumalas Husblogg sa...

Handtaget är snyggt!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Vad härligt för er att ni kommit så långt.
Kram Lotta

Tinnar och torn sa...

Japp...nu börjar det roliga finliret. Handtaget var jättefint. Har samma åsikt som dig vad gäller tapeten, hahaha...den var ju lite väl rörig....
Jag ser fram mot detta med spänning, för säga vad man vill om inlägg angående golvvärme och dylikt. Finliret tilltalar mig mer :o)
Kram Petronella

Norrlandssnickarn sa...

Tjaba! Snyggt handtag!Var har ni hittat det? Vidare är jag på jakt efter innerdörrshandtag i gammal stil.Ideer?/Urban