måndag 17 maj 2010

Vårtecken 2010 - Nr 12

Egentligen är det här mitt vårinlägg nr 10, eftersom jag enbart har skrivit varannan vecka nu sedan vår lillprins kom. Men jag kallar det för nr 12 eftersom det är tolfte måndagen sedan utmaningen startade.

I helgen fick vi fint besök från Norrköping. Och vad är väl ett finare vårtecken än två härliga killar med fräknar på näsan?

På förmiddagspromenaden idag passade jag på att spana lite efter vårens framsteg. Som ni ser, har vi fortfarande kvar de härliga ängarna av vitsippor.

Samtidigt spirar andra överraskningar bland de torra löven. De vänstra "spirorna" kommer att utvecklas till väldoftande liljekonvaljer och den fantastiska hoprullade skönheten till spira till vänster, kommer snart att veckla ut sig till en ståtlig ormbunke.

Norr om garageinfarten har vi bytt ut den enorma snöhög som låg där, mot en stor hög av fyllnadsmassa. Det är snart dags att ge ordna till höjderna på tomten och forma trädgården så som vi vill ha den.

Tittar man på huset från detta håll, anar man trädens grönskande toppar bakom hustaket och vid sidan av vinterträdgården. Emil och Gustav skulle kunna klara sig utan våren och den förhatliga pollensäsongen, men vacker är den! (Bara man blundar för den skräpiga framsidan förstås...)

Ha en trevlig vårvecka!
/Anna

Inga kommentarer: