söndag 21 mars 2010

Vårtecken 2010 - Nr 4

Redan dags för den fjärde måndagen i vårens tecken! Gå in på Vivekas blogg Humlebacken, så kommer du åt hela listan över de bloggar som deltar i utmaningen.

Här i Närke har vi haft ett riktigt bakslag. Vi drabbades av det bälte med rikligt snöfall som drog över Sverige. Tack och lov har det varit så varmt och ganska blåsigt i vecka, så mycket av snön och isen har ändå försvunnit.


Trots snöovädret har jag ändå kunnat njuta av det här fina och vårliga arrangemanget som Joakim och jag fick av hans mamma Eivor. Fantastiska papegojtulpaner i en stor fin vas. Vasen kommer vi att ha stor nytta av! Jag har tänkt ut den perfekta platsen för den. Men den platsen finns inte riktigt ännu...

Här kommer den vanliga bilden att jämföra med. Taket är nästan helt rent från snö nu! : ) Däremot har jag inte mycket att visa av växtligheten ännu. Det enda som är grönt på våran tomt är julgranen som vi ännu inte har tagit undan...

Ha en bra vecka!
/Anna

Jag uppdaterar med ett litet citat hämtat från Aftonbladet:

Försenad vår
Enligt Daniel Fredriksson är det ostadiga vädret typiskt för månaden mars.
– Man pendlar från plus till minus och sedan till plus igen, säger han.
Våren är dessutom lite försenad i år, till följd av den extremkalla vintern.
– Den 22 mars, dagens datum, har våren normalt sett kommit upp till Mälardalen. I år har den endast lyckas sträcka sig till de södra delarna av Götaland och kusterna. Vi ligger lite efter, säger Daniel Fredriksson.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Kul med återkommande foto över huset, det syns att snöhögarna sjunkit. En plats som inte riktigt finns än...på möbeln i hallen/mot trappan? Kram på er!

Lösvirkesbyggarna sa...

Ja, visst har den en självklar plats där!?! Det listade du ut snabbt! : )
Kram

Lilla Huset sa...

Riktigt läckra är dina tulpaner och kul att kunna jämföra taket. Karlskronahälsn/Merja

Tigris Predikantan sa...

Väldigt fina tulpaner!
:)marip