lördag 3 oktober 2009

Engagerande bygge

Vår duktige snickare kommer allt längre och längre med panelen. Idag har han också lagt färdigt taket över vinterträdgården. Vi valde mellan att ha plåt eller tegel på de små taken över utbyggena och valet föll på tegel. Något jag är mycket nöjd med nu när jag ser resultatet! : )


Samtidigt som Staffan har satt panelen, har han också satt dit de fina "falska" takfotstassarna under den utskjutande delen av taket. De gör verkligen sitt till för att sätta stilen! En fin list döljer övergången mellan pärlsponten på väggen och pärlsponten under taket.Orten vi bor på är ganska liten och många som bor här känner igen varandra. Vi har tidigare skrivit att vi bor längs med ett populärt promenadstråk, så många har följt vårt bygge. Nu när Staffan har börjat jobba med husets utsida igen, är det förstås betydligt lättare för andra att se att något händer! Det är ofta vi får kommentarer om bygget när vi är ute på samhället och det är alltid roligt när vi får höra att huset blir fint. Det tackar vi för! : ) Vi misstänker att det även finns de som undrar över våra val förstås, men de har inte sagt något ännu... ; ) Senast idag fick jag höra att fönstren kommer till sin rätt med de grå fodren och jag är böjd att hålla med! : )

/Anna

3 kommentarer:

Hanna sa...

Men Anna den sista bilden vill vi ha klickbar. Det blir så fint, så fint ert fantastiska hus. Klart att många undrar och pratar med varandra i ert lilla samhälle. Men ingen kan ju tycka annat än att det är superfint!
Kram

ღ Fyra årstider sa...

Ursnyggt bygge..jätte kul att se hur det går framåt.
Kram Lotta

Ika sa...

Så rätt att det är de små detaljerna som gör det lilla extra. Jätte snyga tassar! Era fönster foder är verkligen stiliga det med. Väntar själv på att fönstren skall komma på plats, tror det kommer gör stor skillnad på intrycket av hela huset.