måndag 21 juni 2010

Jakten på den rätta kulören

Att bestämma sig för vilken färg huset skulle ha, var inte gjort i en handvändning. Här kan ni se lite av vad vi valde mellan. När vi så hade bestämt oss, fick vi hjälp att göra ett recept på vår färg. Oturligt nog blev något galet på vägen och den vita färgen har blivit olika, trots att samma recept har använts. Jag vet inte om bilden verkligen visar de olika nyanserna av vitt, men i verkligheten har huset sett flammigt ut.


Tack och lov hade vi en strykning kvar att göra efter att panelen kommit upp. Så nu kommer huset att få en enda enhetlig kulör. Dock en annan än det ursprungliga receptet. Vi kunde helt enkelt inte trolla fram en bra brytning av det ursprungliga receptet genom att lägga till, eller dra ifrån färgpigment.

Staffan Snickare brukar säga att: "Huset är inte färdigt förrän det är färdigt". Så sant! Nu när detaljerna kommer upp på fasaden, blir huset verkligen "helt"!

På den vänstra bilden är panelen fortfarande flammig, men på den högra bilden är panelen målad en tredje och sista gång och dessutom syns knutbrädorna i fönsterkupan.

En liten närbild på detaljerna i fönsterkupan. Det kommer att ta tid att måla färdigt hela huset plus garaget, men fint blir det!
: ) Anna7 kommentarer:

Hem & Drömmar sa...

Ojj säger jag bara, vilket jobb ni har gjort. Verkligen ett fint hus och så många små detaljer som gör helheten. Erat hus kommer jag nog drömma om i framtiden.

Viveka på Humlebacken sa...

Det är verkligen ett fantastiskt vackert hus ni har byggt!! Bara att gratulera!!
kram
Viveka

Ina sa...

Det är ju bara för läckert ert hus. Vilket otroligt jobb ni lägger ner på det. Det är så fint!
Hoppas allt är bra med er annars?
Kram
// ina

Linnea sa...

Hej!

Nu följer jag er blogg också. Vad vackert huset är!

Glad sommar!
Linnea

Ika sa...

Man ser att det är skillnad iaf på bildern. Blir jätte fint nu när det är målat en 3e gång men ack så lång tid det skall ta. Ser inte fram emot att måla huset igen.

skogslunden sa...

Hej! Vad roligt det var att hitta din blogg (hittade den via Humlebacken). Ert fina hus är väldigt likt det vi håller på att bygga. Vi bygger genom Karlsonhus, men har själva bestämt hur vi vill att det ska se ut. Så givetvis tycker jag att ert hus är grymt snyggt:)
Så denna bloggen åker rätt in på min följarlista!
Hälsningar Jennie

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Inser plötsligt hur länge sedan det var sedan jag kommenterade hos er, för jag vet att jag inte gratulerat till ert nytillskott! Men bättre sent än aldrig, så Grattis!

Och sedna har ni verkligen fått till huset ny. Jättesnyggt och många fina detaljer, som gör så mycket. Gillar era färgval också.

Ha det bra!
Malin