söndag 6 december 2009

Vita adventsfönster

Jag börjar med en bild som egentligen inte hör till advent, men andemeningen i den fina tavlan jag har fått av min älskade syster (Tack!) hör absolut adventstiden till!

"Man kan sola sig i en varm tanke en hel dag..."

I vinterträdgården hänger två glaskulor från Markslöjd enkom för detta fönster. De ger ett varmt, mysigt sken om kvällen, vilket tyvärr inte kommer fram i det gråa dagsljuset. I matsalen hänger min favoritstjärna, köpt på Granit.

Här ser ni hur fina de skira, vita gardinerna blev! Precis så diskreta och uppmjukande som vi ville ha dem! Eivor hjälpte inte oss bara med gardiner, hon har dessutom sytt den stora vackra röda duken som kom väl till pass när vi bjöd in till kombinerad inflyttnings- och fyrtioårsfest. Nu vet vi att vi har byggt tillräckligt stort för att rymma många...

Köksgardinerna har fått röda band nu i juletider. I januari kommer vi att byta ut dem mot enkla vita linneband. Fint! : )
/Anna

4 kommentarer:

Hanna sa...

Gardinerna var verkligen jättefina. Tänkte på det igår men sa det nog inte?! Kram

Ika sa...

Fina gardiner o stort härligt julebord men framförallt väldigt fina fönster!!

Gitte sa...

Det ser verkligen ju(v)ligt och trivsamt ut :-)

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Åh, så mysigt. Nu måste jag testa att ta ner några av våra gardiner. Vi har det precis som flera fönster så.
Häromdagen åkte jag förbi Kumla och undrade om jag skulle kunna se ert hus. Men när jag tänkte efter, så kom jag på att man kanske inte bygger ett nytt hus alldeles intill järnvägsspåret.....

Ha en mysig tredje advent!