lördag 20 juni 2009

Nedräkning påbörjad

Här jobbar vi så hårt att vi inte har mycket tid till att skriva, men jag vill ändå hålla er lite uppdaterade. Det har hänt en hel del och behöver hända mycket till, innan vi flyttar in nästa söndag!

Golvläggningen är inte riktigt klar ännu, trots fin hjälp av Bosse (på bilden). Det har varit trixigt på sina ställen och på andraställen har Staffan Snickare fått lov att flytspackla först för att få underlaget riktigt jämnt och fint.

Högsta prioritet inför inflytt är bland annat köket. Joakim har installerat en del. På bilden syns vå "teknikvägg" med hål för ugn och micro, förutom kyl och frys. Jag är så nöjd med vårt fina skafferiskåp med dubbla dörrar! Det kommer sluka massor!

Ett annat högprioriterat område är badrummet! Vi kommer att göra färdigt vår toalett med dusch på bottenvåningen, medan det stora badrummet på övervåningen får bli en lite senare fråga.

Staffan har satt kakael och lagt klinker. I mellanrummet mellan kakelplattorna kommer vi att ha en bård med grå natursten. Min kära syster har lagt ner timmar idag på att få bort hinnan av fog på klinkerplattorna. Dessutom har hon gjort ett jättejobb med spackelspateln i tvättstugan. Det är så skönt att få hjälp med tidskrävande moment!


Staffan Snickare har ägnat sig åt våra fönster. I ett tidigare inlägg visade jag hur fönsterbrädorna låg på plats för att det var dags att tillverka smygarna. Nu har målarna sprutlackerat dem och de sitter på plats.


Tillsammans med fodren blir fönstren sååå fina! Tänk när skräpet är utbytt mot mina Mårbackapelargoner! ; ) När alla smygar och foder är på plats, är det dags för tapetsering.

Återkommer med uppdatering så snart tiden och orken räcker till!
/Anna

8 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Åhhhh det är ju snart dax ju! Ska bli så spännande att få se lite mer "inflyttade" bilder, inte för att det inte är kul med de bilder ni lagt ut hittills...men du fattar. Det blir så fiiiint! Hejjahejja! Kram Petronella

Hanna sa...

Fönstren är verkligen värda att titta extra på. De blir så fina! Jag hejar på er, hojta om ni vill ha hjälp med något enkelt. Jag kanske kan skicka Bosse eller komma själv.
Kramar Hanna

Malin, Gamla Mejeriet sa...

Åh, så kul, men stressigt för er just nu.

Ursnygga fönster, förresten.

Ha det bra!

Vimsingen sa...

Oj vad har jobbars. Fönstren är verkligen vackra. Lycka till med veckans arbete.
/Vimsingen

1+2-barnsmamma Carola sa...

Som ni sliter!!! Det blir bara SÅ bra. Tycker den typen av fönster är supersnygga! Häng i. Kämpa på. Belöningen kommer snart.
Kram

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Här händer det grejer! Hoppas att ni hinner få det viktigaste klart tills inflyttningen, men det får ni säkert som ni kämpar och står i :) Himla fina fönster och fönsterbrädor, förstår att du längtar efter att ställa dit pelargonerna - det gör jag med!
Kram,
Ann

Huset på Marbogården sa...

Oj vad fint det blir:) Blir kul och kolla slutresultatet!

Anonym sa...

Hej! Hoppas att allt har funkat med flytten!
Kram Petra